Fouká, fouká,
ten vítr, co i větve láme
fouká, fouká,
až na nose hejla máme
Fouká, fouká,
ten vítr, co i větve láme
fouká, fouká,
až na nose hejla máme
Suroviny: 500g mletého hov?zího a vep?ového masa, s?l, mletý ?erný pep?, kari ko?ení, 1 vejce, 2 lžíce hladké mouky, hladká mouka na tvarování. Na omá?ku: 2 lžíce oleje, 1 st?edn? velká cibule, 2 lžíce hladké mouky, 1/4 litru sladké smetany na šlehání, s?l, 3 stroužky ?esneku, 2 bobkové listy, 5 kuli?ek nového ko?ení, špetka chilli ko?ení, 1 malý raj?atový protlak nebo 6 lžic ke?upu, 2 lžíce rybízové marmelády.
Zimě se ještě nechce odcházet,
svým chladem nás míní provázet
na cestách do práce, domů i do lesů,
než docela ztratí svou bílou noblesu.
Jak známo, celer je v zásad? velice prosp?šná „bylina“, p?edevším na snižování škodlivého cholesterolu v krvi, na podporu imunity a další neduhy. Není t?eba se obávat, že bychom jeho konzumací v podob?, jakou Vám chci nabídnout, zh?ešili proti svým masožravým zásadám. Výsledek tohoto receptu lze použít i jako studenou p?ílohu k mas?m.
Určitě to všichni dobře znáte, když se někam, nebo na něco hodně těšíte, tak se vždycky něco stane, nebo něco nevyjde. Stejné to je u mě i s výpravami na ryby.
Kdysi dávno tu někdo stál,
aby verš do skály vytesal,
verš, který zapomenout nedá
a v minulosti stále hledá:
Suroviny: 500g mletého masa, 1 lžíce mleté papriky (m?že být ostrá), 1 vejce, hladká mouka, strouhanka, 1 v?tší cibule, 300g moravské (paprikové) klobásy, 100g jemn? nakrájené slaniny, špetka tymiánu, rostlinný tuk, s?l.