Ilustra?ní fotoSuroviny: 500g mletého hov?zího a vep?ového masa, s?l, mletý ?erný pep?, kari ko?ení, 1 vejce, 2 lžíce hladké mouky, hladká mouka na tvarování. Na omá?ku: 2 lžíce oleje, 1 st?edn? velká cibule, 2 lžíce hladké mouky, 1/4 litru sladké smetany na šlehání, s?l, 3 stroužky ?esneku, 2 bobkové listy, 5 kuli?ek nového ko?ení, špetka chilli ko?ení, 1 malý raj?atový protlak nebo 6 lžic ke?upu, 2 lžíce rybízové marmelády.

Postup:
Mleté maso promícháme s kořením, vejcem a moukou. Rozdělíme na stejné kousky a tvarujeme z nich kulaté knedlíčky. Po všech stranách je krátce opečeme na rozehřátém oleji. Na oleji zpěníme nakrájenou cibulku, zasypeme ji moukou a připravíme středně tmavou jíšku. Zředíme ji vodou a krátce povaříme s česnekem rozetřeným se solí a kořením. Do omáčky vložíme opečené knedlíčky. Společně na mírném ohni vaříme. Pak klopsy vyjmeme, omáčku doplníme marmeládou, smetanou a kečupem a krátce povaříme. Knedlíčky (klopsy) vložíme do omáčky prohřát.
Podáváme s láskou a zamilovaným pohledem.