Palačinky zná asi každý z nás, jsou oblíbené mezi dospělými i dětmi. Dnes si tedy uděláme zapékané palačinky, které můžeme jíst jak nasladko, tak i naslano.
Ingredience:
palačinky z prášku nebo podle vlastního receptu
měkký tvaroh, může být polotučný
mléko
3 žloutky
vanilkový cukr
rum
smetana na šlehání
máslo na vymazání zapékací formy
dle chuti /nemusí být/ kompotované ovoce /jahody, broskve…/
Náplň:
tvaroh rozmícháme s vanilkovým cukrem, 1 žloutkem, mlékem na hladkou hmotu
Postup:
Nejdříve usmažíme na tuku palačinky, mažeme tvarohovou náplní, dle chuti poklademe ovocem, srolujeme, překrojíme na půl a skládáme do vymazané zapékací formy. Pak pokapeme rumem /není třeba šetřit/, zalijeme prošlehanou smetanou se zbylými 2 žloutky /musí zůstat tekutá/ pokud možno tak, aby palačinky byly téměř ponořené. Dáme do vyhřáté trouby zapéct, nebudu psát čas, na jak dlouho, neb každá trouba je jiná, ale uvidíte sami, kdy jsou palačinky krásně zlatavé.
Na talíři zasypeme ještě moučkovým cukrem, já raději skořicový, a pro doplnění můžeme použít čerstvé nebo kompotované ovoce, dle vlastní fantazie.
Je to úžasná lahůdka, sbíhají se mi sliny, jen to píšu, tak přeji dobrou chuť!
P. S. MALÁ OBMĚNA!!!
Palačinky můžeme plnit hotovým, podušeným a ochuceným špenátem nebo podušenými houbami jako na smaženici, další postup je stejný a nevěřili byste, jaká je to ňamina!
Suroviny: 500g mletého hov?zího a vep?ového masa, s?l, mletý ?erný pep?, kari ko?ení, 1 vejce, 2 lžíce hladké mouky, hladká mouka na tvarování. Na omá?ku: 2 lžíce oleje, 1 st?edn? velká cibule, 2 lžíce hladké mouky, 1/4 litru sladké smetany na šlehání, s?l, 3 stroužky ?esneku, 2 bobkové listy, 5 kuli?ek nového ko?ení, špetka chilli ko?ení, 1 malý raj?atový protlak nebo 6 lžic ke?upu, 2 lžíce rybízové marmelády.
Jak známo, celer je v zásad? velice prosp?šná „bylina“, p?edevším na snižování škodlivého cholesterolu v krvi, na podporu imunity a další neduhy. Není t?eba se obávat, že bychom jeho konzumací v podob?, jakou Vám chci nabídnout, zh?ešili proti svým masožravým zásadám. Výsledek tohoto receptu lze použít i jako studenou p?ílohu k mas?m.
Suroviny: 500g mletého masa, 1 lžíce mleté papriky (m?že být ostrá), 1 vejce, hladká mouka, strouhanka, 1 v?tší cibule, 300g moravské (paprikové) klobásy, 100g jemn? nakrájené slaniny, špetka tymiánu, rostlinný tuk, s?l.
Mé kuliná?ské chu?ové pohárky dostaly hroznou ránu. I úder je slabé slovo. Byli jsme prost? p?ed n?kolika lety pozváni na svatební hostinu. Manželka sice ?íkala, že její známá coby novomanželka je šet?ílek až na p?du, ale všechna má nejhrozn?jší o?ekávání byla prost? p?ekonána.
Suroviny:
Suroviny:
Bílky do polévky: jestliže potřebujete k přípravě pokrmu žloutky, bílky nevyhazujte, ale zavařte do polévky.