Zapékané palačinky

Zapékané palačinky

Palačinky zná asi každý z nás, jsou oblíbené mezi dospělými i dětmi. Dnes si tedy uděláme zapékané palačinky, které můžeme jíst jak nasladko, tak i naslano.

Ingredience:

palačinky z prášku nebo podle vlastního receptu

měkký tvaroh, může být polotučný

mléko

3 žloutky

vanilkový cukr

rum

smetana na šlehání

máslo na vymazání zapékací formy

dle chuti /nemusí být/ kompotované ovoce /jahody, broskve…/

Náplň:

tvaroh rozmícháme s vanilkovým cukrem, 1 žloutkem, mlékem na hladkou hmotu

 

Postup:

Nejdříve usmažíme na tuku palačinky, mažeme tvarohovou náplní, dle chuti poklademe ovocem, srolujeme, překrojíme na půl a skládáme do vymazané zapékací formy. Pak pokapeme rumem /není třeba šetřit/, zalijeme prošlehanou smetanou se zbylými 2 žloutky /musí zůstat tekutá/ pokud možno tak, aby palačinky byly téměř ponořené. Dáme do vyhřáté trouby zapéct, nebudu psát čas, na jak dlouho, neb každá trouba je jiná, ale uvidíte sami, kdy jsou palačinky krásně zlatavé.
Na talíři zasypeme ještě moučkovým cukrem, já raději skořicový, a pro doplnění můžeme použít čerstvé nebo kompotované ovoce, dle vlastní fantazie.
Je to úžasná lahůdka, sbíhají se mi sliny, jen to píšu, tak přeji dobrou chuť!

P. S. MALÁ OBMĚNA!!!

Palačinky můžeme plnit hotovým, podušeným a ochuceným špenátem nebo podušenými houbami jako na smaženici, další postup je stejný a nevěřili byste, jaká je to ňamina!

Žádný komentář

Podobné články

Krůtí maso se zeleninou
Zamilované klopsy v ďábelské omáčce
Celerové pyré
Hříchy sedláka Míchy - klobása obalená masovou směsí a slaninou
Buřtová čína
Nefalšovaný guláš
Traperův kotlík
Zahradníkův kotlík
Rančerův kotlík
Z babiččina kapsáře aneb rady do kuchyně
Partner ePortýra
Image