Z babiččina kapsáře aneb rady do kuchyně

Z babiččina kapsáře aneb rady do kuchyně

VařímeBílky do polévky: jestliže potřebujete k přípravě pokrmu žloutky, bílky nevyhazujte, ale zavařte do polévky.

Zlatá polévka: než dáte povařit mrkev do polévky, osmažte ji najemno nastrouhanou vedle v kastrůlku na másle a teprve potom vlijte do vývarové polévky. Polévka dostane krásnou zlatou barvu.

Zamrazená mrkev: na másle osmaženou najemnou nastrouhanou mrkvičku dáme po vychladnutí zamrazit do nádobky na přípravu ledových kostek a pak už jen přidáváme do polévek, když je třeba.

Plnění dortového korpusu: abychom neponičili korpus, necháme jej vychladnout a teprve potom krájíme. Nejlépe pevnou nití. Kolem korpusu ovineme nit, vepředu překřížíme a zlehka utahujeme, až se od sebe díly oddělí.

Žádný komentář

Podobné články

Zapékané palačinky
Krůtí maso se zeleninou
Zamilované klopsy v ďábelské omáčce
Celerové pyré
Hříchy sedláka Míchy - klobása obalená masovou směsí a slaninou
Buřtová čína
Nefalšovaný guláš
Traperův kotlík
Zahradníkův kotlík
Rančerův kotlík
Partner ePortýra
Image