Bílky do polévky: jestliže potřebujete k přípravě pokrmu žloutky, bílky nevyhazujte, ale zavařte do polévky.
Zlatá polévka: než dáte povařit mrkev do polévky, osmažte ji najemno nastrouhanou vedle v kastrůlku na másle a teprve potom vlijte do vývarové polévky. Polévka dostane krásnou zlatou barvu.
Zamrazená mrkev: na másle osmaženou najemnou nastrouhanou mrkvičku dáme po vychladnutí zamrazit do nádobky na přípravu ledových kostek a pak už jen přidáváme do polévek, když je třeba.
Plnění dortového korpusu: abychom neponičili korpus, necháme jej vychladnout a teprve potom krájíme. Nejlépe pevnou nití. Kolem korpusu ovineme nit, vepředu překřížíme a zlehka utahujeme, až se od sebe díly oddělí.
Suroviny: 500g mletého hov?zího a vep?ového masa, s?l, mletý ?erný pep?, kari ko?ení, 1 vejce, 2 lžíce hladké mouky, hladká mouka na tvarování. Na omá?ku: 2 lžíce oleje, 1 st?edn? velká cibule, 2 lžíce hladké mouky, 1/4 litru sladké smetany na šlehání, s?l, 3 stroužky ?esneku, 2 bobkové listy, 5 kuli?ek nového ko?ení, špetka chilli ko?ení, 1 malý raj?atový protlak nebo 6 lžic ke?upu, 2 lžíce rybízové marmelády.
Jak známo, celer je v zásad? velice prosp?šná „bylina“, p?edevším na snižování škodlivého cholesterolu v krvi, na podporu imunity a další neduhy. Není t?eba se obávat, že bychom jeho konzumací v podob?, jakou Vám chci nabídnout, zh?ešili proti svým masožravým zásadám. Výsledek tohoto receptu lze použít i jako studenou p?ílohu k mas?m.
Suroviny: 500g mletého masa, 1 lžíce mleté papriky (m?že být ostrá), 1 vejce, hladká mouka, strouhanka, 1 v?tší cibule, 300g moravské (paprikové) klobásy, 100g jemn? nakrájené slaniny, špetka tymiánu, rostlinný tuk, s?l.
Mé kuliná?ské chu?ové pohárky dostaly hroznou ránu. I úder je slabé slovo. Byli jsme prost? p?ed n?kolika lety pozváni na svatební hostinu. Manželka sice ?íkala, že její známá coby novomanželka je šet?ílek až na p?du, ale všechna má nejhrozn?jší o?ekávání byla prost? p?ekonána.
Suroviny:
Suroviny: 