Suroviny: 500g mletého hov?zího a vep?ového masa, s?l, mletý ?erný pep?, kari ko?ení, 1 vejce, 2 lžíce hladké mouky, hladká mouka na tvarování. Na omá?ku: 2 lžíce oleje, 1 st?edn? velká cibule, 2 lžíce hladké mouky, 1/4 litru sladké smetany na šlehání, s?l, 3 stroužky ?esneku, 2 bobkové listy, 5 kuli?ek nového ko?ení, špetka chilli ko?ení, 1 malý raj?atový protlak nebo 6 lžic ke?upu, 2 lžíce rybízové marmelády.
Postup:
Mleté maso promícháme s kořením, vejcem a moukou. Rozdělíme na stejné kousky a tvarujeme z nich kulaté knedlíčky. Po všech stranách je krátce opečeme na rozehřátém oleji. Na oleji zpěníme nakrájenou cibulku, zasypeme ji moukou a připravíme středně tmavou jíšku. Zředíme ji vodou a krátce povaříme s česnekem rozetřeným se solí a kořením. Do omáčky vložíme opečené knedlíčky. Společně na mírném ohni vaříme. Pak klopsy vyjmeme, omáčku doplníme marmeládou, smetanou a kečupem a krátce povaříme. Knedlíčky (klopsy) vložíme do omáčky prohřát.
Podáváme s láskou a zamilovaným pohledem.
Jak známo, celer je v zásad? velice prosp?šná „bylina“, p?edevším na snižování škodlivého cholesterolu v krvi, na podporu imunity a další neduhy. Není t?eba se obávat, že bychom jeho konzumací v podob?, jakou Vám chci nabídnout, zh?ešili proti svým masožravým zásadám. Výsledek tohoto receptu lze použít i jako studenou p?ílohu k mas?m.
Suroviny: 500g mletého masa, 1 lžíce mleté papriky (m?že být ostrá), 1 vejce, hladká mouka, strouhanka, 1 v?tší cibule, 300g moravské (paprikové) klobásy, 100g jemn? nakrájené slaniny, špetka tymiánu, rostlinný tuk, s?l.
Mé kuliná?ské chu?ové pohárky dostaly hroznou ránu. I úder je slabé slovo. Byli jsme prost? p?ed n?kolika lety pozváni na svatební hostinu. Manželka sice ?íkala, že její známá coby novomanželka je šet?ílek až na p?du, ale všechna má nejhrozn?jší o?ekávání byla prost? p?ekonána.
Suroviny:
Suroviny:
Bílky do polévky: jestliže potřebujete k přípravě pokrmu žloutky, bílky nevyhazujte, ale zavařte do polévky.