Těstoviny se dají dělat na tisíc způsobů. Proč se tyto těstoviny jmenují zamilované, zjistíte, až si je zkusíte uvařit. My jsme si je hned zamilovali. :-)
Ingredience:
300 g těstovin vrtulek
150 g měkkého nebo trvanlivého salám
6 vajec
100 g ostrého kečupu
1 větší cibule
4 lžíce oleje
špetka soli
na ozdobení 80 g strouhaného sýra nebo 100 g rajčat
Postup:
Těstoviny uvaříme v osolené vodě doměkka. Potom je scedíme a necháme okapat. Mezitím salám oloupeme a nakrájíme na kostičky, cibuli rovněž oloupeme a nakrájíme. Na části oleje zpěníme cibuli, přidáme salám a společně orestujeme. Na druhé části oleje mícháme vejce, až jsou hustá, a osolíme je. Pak je nakrájíme na kousky smícháme s těstovinami, salámem a cibulkou. Všechno zalijeme prohřátým ostrým kečupem a posypeme nastrouhaným sýrem nebo ozdobíme plátky rajčat.
Suroviny: 500g mletého hov?zího a vep?ového masa, s?l, mletý ?erný pep?, kari ko?ení, 1 vejce, 2 lžíce hladké mouky, hladká mouka na tvarování. Na omá?ku: 2 lžíce oleje, 1 st?edn? velká cibule, 2 lžíce hladké mouky, 1/4 litru sladké smetany na šlehání, s?l, 3 stroužky ?esneku, 2 bobkové listy, 5 kuli?ek nového ko?ení, špetka chilli ko?ení, 1 malý raj?atový protlak nebo 6 lžic ke?upu, 2 lžíce rybízové marmelády.
Jak známo, celer je v zásad? velice prosp?šná „bylina“, p?edevším na snižování škodlivého cholesterolu v krvi, na podporu imunity a další neduhy. Není t?eba se obávat, že bychom jeho konzumací v podob?, jakou Vám chci nabídnout, zh?ešili proti svým masožravým zásadám. Výsledek tohoto receptu lze použít i jako studenou p?ílohu k mas?m.
Suroviny: 500g mletého masa, 1 lžíce mleté papriky (m?že být ostrá), 1 vejce, hladká mouka, strouhanka, 1 v?tší cibule, 300g moravské (paprikové) klobásy, 100g jemn? nakrájené slaniny, špetka tymiánu, rostlinný tuk, s?l.
Mé kuliná?ské chu?ové pohárky dostaly hroznou ránu. I úder je slabé slovo. Byli jsme prost? p?ed n?kolika lety pozváni na svatební hostinu. Manželka sice ?íkala, že její známá coby novomanželka je šet?ílek až na p?du, ale všechna má nejhrozn?jší o?ekávání byla prost? p?ekonána.
Suroviny:
Suroviny: 