Blíží se Vánoce, a tak Vám v naší Baštírně přineseme pár osvědčených receptů, které upeče každý z nás. Můžete tak zkusit na Vánoce a příští rok dovézt třeba na Portu a uděláme si malé Vánoce v létě...
Ingredience:
280 g hladké mouky
210 g másla
1 vejce
citronová kůra
100 g mletého cukru
marmeláda na potření
Postup:
Na vál nasypeme mouku, cukr a nastrouhanou citronovou kůru. Uděláme důlek a do něj rozklepneme vejce. Důlek zakryjeme na kousky nakrájeným máslem. Vše zpracujeme v těsto. Pak těsto rozválíme na sílu stébla a vykrajujeme různé tvary.
Pečeme při 180 stupních asi 6 minut (do zlatova). Po upečení tvary slepujeme marmeládou, nejlépe rybízovou nebo višňovou.
Suroviny: 500g mletého hov?zího a vep?ového masa, s?l, mletý ?erný pep?, kari ko?ení, 1 vejce, 2 lžíce hladké mouky, hladká mouka na tvarování. Na omá?ku: 2 lžíce oleje, 1 st?edn? velká cibule, 2 lžíce hladké mouky, 1/4 litru sladké smetany na šlehání, s?l, 3 stroužky ?esneku, 2 bobkové listy, 5 kuli?ek nového ko?ení, špetka chilli ko?ení, 1 malý raj?atový protlak nebo 6 lžic ke?upu, 2 lžíce rybízové marmelády.
Jak známo, celer je v zásad? velice prosp?šná „bylina“, p?edevším na snižování škodlivého cholesterolu v krvi, na podporu imunity a další neduhy. Není t?eba se obávat, že bychom jeho konzumací v podob?, jakou Vám chci nabídnout, zh?ešili proti svým masožravým zásadám. Výsledek tohoto receptu lze použít i jako studenou p?ílohu k mas?m.
Suroviny: 500g mletého masa, 1 lžíce mleté papriky (m?že být ostrá), 1 vejce, hladká mouka, strouhanka, 1 v?tší cibule, 300g moravské (paprikové) klobásy, 100g jemn? nakrájené slaniny, špetka tymiánu, rostlinný tuk, s?l.
Mé kuliná?ské chu?ové pohárky dostaly hroznou ránu. I úder je slabé slovo. Byli jsme prost? p?ed n?kolika lety pozváni na svatební hostinu. Manželka sice ?íkala, že její známá coby novomanželka je šet?ílek až na p?du, ale všechna má nejhrozn?jší o?ekávání byla prost? p?ekonána.
Suroviny:
Suroviny: 