Z babiččina kapsáře aneb Rady do kuchyně

Z babiččina kapsáře aneb Rady do kuchyně

Dnes vám přinášíme několik užitečných rad do kuchyně z babiččina kapsáře. Věříme, že se vám budou hodit, protože naše babičky byly moudré a všechny tyto věci si samy vyzkoušely.

Zapékané palačinky

Zapékané palačinky

Palačinky zná asi každý z nás, jsou oblíbené mezi dospělými i dětmi. Dnes si tedy uděláme zapékané palačinky, které můžeme jíst jak nasladko, tak i naslano.

Zamilované těstoviny

Zamilované těstoviny

Těstoviny se dají dělat na tisíc způsobů. Proč se tyto těstoviny jmenují zamilované, zjistíte, až si je zkusíte uvařit. My jsme si je hned zamilovali. :-)

Krůtí maso se zeleninou

Krůtí maso se zeleninou

Pro dámy, které by rády dietní papání, ale i pro pány, kteří rádi dobrou krmi, jsem si dovolila sepsat receptík na jídlo velmi chutné a přitom snadné na přípravu. Tak tady ho máte.

Zamilované klopsy v ďábelské omáčce

Zamilované klopsy v ďábelské omáčce

Ilustra?ní fotoSuroviny: 500g mletého hov?zího a vep?ového masa, s?l, mletý ?erný pep?, kari ko?ení, 1 vejce, 2 lžíce hladké mouky, hladká mouka na tvarování. Na omá?ku: 2 lžíce oleje, 1 st?edn? velká cibule, 2 lžíce hladké mouky, 1/4 litru sladké smetany na šlehání, s?l, 3 stroužky ?esneku, 2 bobkové listy, 5 kuli?ek nového ko?ení, špetka chilli ko?ení, 1 malý raj?atový protlak nebo 6 lžic ke?upu, 2 lžíce rybízové marmelády.

Celerové pyré

Celerové pyré

Ilustra?ní fotoJak známo, celer je v zásad? velice prosp?šná „bylina“, p?edevším na snižování škodlivého cholesterolu v krvi, na podporu imunity a další neduhy. Není t?eba se obávat, že bychom jeho konzumací v podob?, jakou Vám chci nabídnout, zh?ešili proti svým masožravým zásadám. Výsledek tohoto receptu lze použít i jako studenou p?ílohu k mas?m.

Hříchy sedláka Míchy - klobása obalená masovou směsí a slaninou

Hříchy sedláka Míchy - klobása obalená masovou směsí a slaninou

Ilustra?ní fotoSuroviny: 500g mletého masa, 1 lžíce mleté papriky (m?že být ostrá), 1 vejce, hladká mouka, strouhanka, 1 v?tší cibule, 300g moravské (paprikové) klobásy, 100g jemn? nakrájené slaniny, špetka tymiánu, rostlinný tuk, s?l.

Buřtová čína

Buřtová čína

Ilustrační fotoNásledující recept vznikl zcela náhodou před lety u Tonyho Linharta na chatě na Kocábě. Předesílám, že to bylo v neděli, kdy dovezené zásoby již dávno vzaly za své a bylo nutno uvařit nedělní oběd. Jak se říká „co dům dal“.  Přála bych Vám vidět Tonyho nedůvěřivý výraz, je totiž známý svým vyhlášeným kuchařským uměním a mlsným jazýčkem. A tohle, co jsem chystala, tedy v životě neviděl.

Nefalšovaný guláš

Nefalšovaný guláš

Nefalšovaný gulášMé kuliná?ské chu?ové pohárky dostaly hroznou ránu. I úder je slabé slovo. Byli jsme prost? p?ed n?kolika lety pozváni na svatební hostinu. Manželka sice ?íkala, že její známá coby novomanželka je šet?ílek až na p?du, ale všechna má nejhrozn?jší o?ekávání byla prost? p?ekonána.

Partner ePortýra
Image