Dnes si uvaříme něco jednoduchého, co nám dodá energii v těchto chladných podzimních dnech. Stačí nám k tomu fazole a klobása. Recept nám ze své studentské kuchařky poskytla Helenka Rytířová.
Ingredience:
1 papriková klobása (asi 60 g)
4 stroužky česneku
1 konzerva fazolí v tomatové šťávě (nebo fazole uvařené doměkka)
1 lžička majoránky
1 malý rajský protlak
Postup:
Klobásu nakrájím na kolečka, nasypu do kastrolu a na mírném ohni opékám, až pustí tuk. Přidám drobně nakrájený (nebo prolisovaný) česnek, promíchám a hned vsypu celý obsah konzervy s fazolemi (nebo uvařené fazole).
Poté fazole přisolím podle chuti, posypu majoránkou a přidám rajský protlak. Vše promíchám a tři minuty prohřívám na mírném ohni.
Podávám s čerstvým chlebem.
Dobrou chuť!
Suroviny: 500g mletého hov?zího a vep?ového masa, s?l, mletý ?erný pep?, kari ko?ení, 1 vejce, 2 lžíce hladké mouky, hladká mouka na tvarování. Na omá?ku: 2 lžíce oleje, 1 st?edn? velká cibule, 2 lžíce hladké mouky, 1/4 litru sladké smetany na šlehání, s?l, 3 stroužky ?esneku, 2 bobkové listy, 5 kuli?ek nového ko?ení, špetka chilli ko?ení, 1 malý raj?atový protlak nebo 6 lžic ke?upu, 2 lžíce rybízové marmelády.
Jak známo, celer je v zásad? velice prosp?šná „bylina“, p?edevším na snižování škodlivého cholesterolu v krvi, na podporu imunity a další neduhy. Není t?eba se obávat, že bychom jeho konzumací v podob?, jakou Vám chci nabídnout, zh?ešili proti svým masožravým zásadám. Výsledek tohoto receptu lze použít i jako studenou p?ílohu k mas?m.
Suroviny: 500g mletého masa, 1 lžíce mleté papriky (m?že být ostrá), 1 vejce, hladká mouka, strouhanka, 1 v?tší cibule, 300g moravské (paprikové) klobásy, 100g jemn? nakrájené slaniny, špetka tymiánu, rostlinný tuk, s?l.
Mé kuliná?ské chu?ové pohárky dostaly hroznou ránu. I úder je slabé slovo. Byli jsme prost? p?ed n?kolika lety pozváni na svatební hostinu. Manželka sice ?íkala, že její známá coby novomanželka je šet?ílek až na p?du, ale všechna má nejhrozn?jší o?ekávání byla prost? p?ekonána.
Suroviny:
Suroviny: 