Jsou muzikanti, jejichž jméno či tvář - navzdory jejich nesporným kvalitám - znají jen kolegové z branže, hudební kritici a fajnšmekři. A pak existuje druhý typ: muzikanti, které zná každý. Nebo aspoň skoro každý :-)
A do té druhé skupiny patří bezesporu i cellista (baskytarista, kytarista, zpěvák, autor) Jaroslav Olin Nejezchleba.

Dětství a dospívání prožil na jižní Moravě, první hudební ostruhy si vysloužil v slovácké cimbálovce (což dodnes zúročuje např. v skupině Njorek). Po absolvování brněnské konzervatoře měl namířeno do zlínské filharmonie, nakonec dal přednost účinkování v skupině Marsyas. Devatenáct let hrál s Etc..., spolupracoval s Petrem Kalandrou, Petrem Skoumalem, Michalem Prokopem a mnoha dalšími. V současné době své síly dělí mezi Ivan Hlas Trio, KYBABU, Blues Session nebo Njorek.
Na svém kontě má i vlastní projekty - alba 25 let v tom (2008), Noční lov (2010) a Nečekaná návštěva (2017).

Když se Olin (jinak mu v Praze už nikdo neřekne...) odhodlal oslavit své šedesátiny v pražském Paláci Akropolis, bylo jasné, že na pódiu osamělostí trpět nebude. Během tříhodinového hudebního maratónu se u mikrofonů vystřídali Ivan Hlas, Zuzana Michnová, přidali se bývalí spoluhráči z Etc... Stanislav "Klásek" Kubeš, Vladimír "Guma" Kulhánek a Jan Hrubý, za kapelu Njorek přišel popřát Stanislav Barek a s osobitou narozeninovou gratulací dorazila skupina JANANAS. O to, aby koncert jak se patří šlapal, se starala převážně kapela Blues Session, obohacená o Norbiho Kovácse.

Vyprodaný Palác Akropolis třeštil nadšením a diváci si dozajista slibovali, že nebudou chybět na oslavě Olinových sedmdesátin...

Palác Akropolis Praha, 10.1.2020

Marsyas a Apollón: 

Závěr koncertu: 

Fotogalerie: