Osmý ročník hudební série Večery S koncerty v Divadle U Kapličky 2024 pokračuje pátým koncertem, který otevírá jeho podzimní část. Přesně za měsíc v pátek 20. září 2024 od 19:00 hodin jsme pro Vás opět připravili zajímavý výlet do různých hudebních stylů, opět s notnou dávkou překvapení!

 

 

Petr Bohuslav S muzikou začínal v Českých Budějovicích v roce s kapelou Mlask, ta se stala základem současné českobudějovické kapely Drc. Tehdy zazněly Petrovy první autorské písně. Po té, co přesídlil do Prahy, působil jako zpěvák a kytarista v kapele Folklok a nyní je členem úspěšné kapely Asonance. Petrovo autorské písně, které si opět konečně můžeme koncertně poslechnout, doprovodí jazzový a swingový kontrabasista Michal Pospíšil, známý například nejen z Originálního pražského synkopického orchestru.

 

Písničkář a textař Slávek Maděra o sobě říkáMoje muzika je spíš „neškatulková, ale jak je u nás zvykem, co se hraje na akustické kytary, se zevšeobecňuje na folk. U mě je to spíš ta akustická muzika“. Chceme-li tedy Slávkovo tvorbu upřesnit, pak se jedná o akustickou hudbu bez škatulek a Slávek Maděra je vnímán jako písničkář napříč žánry. Jeho tvorba je vskutku osobitá a silná po textové i hudební stránce. Slávka doprovodí zpěvačka a klavíristka, absolventka Pražské konzervatoře Zuzka Vilímová. Slávek Maděra & Zuzka Vilímová je skvělý tandem.

 

Kapela Mr. Lovo vznikla v roce 2020. Členové kapely nějakou dobu hudebně hledali a výsledkem jejich společné lásky k experimentu, improvizaci a otevřenému přístupu k hudební tvorbě. Od prvotních skladeb z oblasti jazzrock / fusion a funk se dopracovali k vlastnímu tvůrčímu výrazu své vlastní hudby. Posluchače čeká ho neobvyklý hudební zážitek. Barvitá hudební zákoutí se hemží hudebními hádankami, které Mr.Lovo pomáhá rozluštit s výsledkem, který ucho sice překvapí, ale naštěstí jen a jen milým, uvolňujícím a harmonickým rozuzlením. Kapela hraje ve složení Petr Venkrbec: sax, synth, wind controller; Martin Poledna: piano, synth; Ladislav Výmola: kytara; Rumil Kofta: baskytara, kontrabas; Libor Orel: bicí

 

Je pro Vás připravený hudební mix s jasným záměrem, že Večery S jsou prostor nejen pro jihočeské kapely a písničkáře. Je jich hodně, jsou zajímaví, ale někdy se o nich tolik neví. Večery S vás s nimi seznámí. Tak přijďte a objevujte.

 

Večery S koncerty v Divadle U Kapličky

Kdy: pátek 20. září 2024 od 19:00 hodin

Kde:  Divadlo U Kapličky, Husova 622/45, Č. Budějovice

 

PETR BOHUSLAV & MICHAL POSPÍŠIL

elegantní písničkový start podzimu

SLÁVEK MADĚRA & ZUZANA VILÍMOVÁ

sofistikovaný folk napříč žánry

MR. LOVO

luxusní tvůrčí jazzrock&fusion&funk

 

 

FB událost

 

 

Předprodej vstupenek - městský rezervační systém CBsystem od 3.9.2024 do 19.9.2024 

Další předprodej vstupenek od 3.9.2024 do 19.9.2024:

prodejna hudebních nástrojů Melodie, U Černé věže 8, České Budějovice

PO - PÁ 9.00 - 17.00, SO 9.00 - 11.30; tel.: 775 592 195

cena na koncert v předprodeji 180,- Kč, na místě 230,- Kč

 

(Bezbariérový přístup, stolová či řadová úprava sálu a na baru dostatečný výběr!)

 

Večery S budou na podzim pokračovat vždy za tři týdny, příště v pátek 11. října 2024 opět od 19:00.

Můžete se těšit na trojici účinkujících: Paraván, Vojta Kiďák Tomáško, MeziMěsto

Včas budete o všem informováni.

 

Za Večery S na viděnou!

Jarda Hnízdil