Večery S koncerty v Divadle U Kapličky 2024 po skvělých prvních dvou koncertech podzimní části pokračují velmi zajímavou skladbou účinkujících v listopadovém koncertu. V pátek 1. listopadu 2024 od 19:00 hodin opět přineseme kvalitní velmi kvalitní autorskou muziku v podání účinkujících, kteří v Českých Budějovicích převážně zaznamenají svoji koncertní premiéru.

 

  

Standa Haláček je písničkář ze středních Čech a již nějaký čas působí na folkové scéně. Některé z jeho písní jsou svými tématy zařaditelné i do oblasti písních trampských. Svojí hrou na akustické kytary a sametovým zpěvem vás provede krajinou duše a srdce mezilidských vztahů. Z období „soutěžení“ si nejvíce váží atmosféry a zkušeností z několika finále Autorské Porty. Standa Haláček vydal zatím na tři alba, „Někam blízko“ (2007), „Černobílé cesty“ (2013) a „Barevný podzim“ (2020).

René Souček & Marek Hlosta, jevištní duo, v kterém prvně jmenovaný pomyslně rotuje mezi Českými Budějovicemi a Frýdkem-Místkem v permanentní společnosti kytary a ukulele, druhý jmenovaný je perkusistou a pro publikum Večerů S je zatím tajůplný. Písně jsou z dílny Reného a jeho texty jsou „jakoby“ ze života s prvky nikterak přeháněné autobiografičnosti. Na kolik, to autor nechce vyzradit. Jejich pointa baví publikum ve veselé poloze, ale dokáže i výrazně zasáhnout srdeční oblast v pomalých a dumavých písních. To ostatně můžete posoudit na albech „Fajne-Mjesto“ (2013) a „Sto tisíc slov“ (2016). 

Přístav  je brněnskou kapelou, která se na folkovém poli objevuje od roku 1998. V průběhu prvních let kapely přišla řada ocenění, mezi kterými jsou i trofeje z Porty nebo laureátství z festivalu Loděnica Piešťany. Kapelu tvoří kytarista Aleš Hrbek, sólák Víťa Buriánek, zpěvák Aleš Macků, klávesistka Jitka Buriánková, baskytarista Kamil Mazálek, zpěvačka a percusionistka Martina Hrbková. Většina písní kapely je z autorské dílny Aleše a Martiny Hrbkových, na svém kontě má kapela 4 řadová alba, poslední s názvem „V peřejích“ je z roku 2022.

Je pro Vás připravený hudební mix s jasným záměrem, že Večery S jsou prostor nejen pro jihočeské kapely a písničkáře. Je jich hodně, jsou zajímaví, ale někdy se o nich tolik neví. 

Večery S vás s nimi seznámí. Tak přijďte a objevujte.

 

Večery S koncerty v Divadle U Kapličky

 

Kdy: pátek 1. listopadu 2024 od 19:00 hodin

Kde:  Divadlo U Kapličky, Husova 622/45, Č. Budějovice

 

STANDA HALÁČEK

krajinou duše a srdce

RENÉ SOUČEK & MAREK HLOSTA

frýdecko-místecký „Budějčák“ v tandemu

PŘÍSTAV

brněnská folková tvář

 

FB událost

 

 

Předprodej vstupenek - městský rezervační systém CBsystem od 14.10.2024 do 31.10.2024

Další předprodej vstupenek od 14.10.2024 do 31.10.2024:

prodejna hudebních nástrojů Melodie, U Černé věže 8, České Budějovice

PO - PÁ 9.00 - 17.00, SO 9.00 - 11.30; tel.: 775 592 195

cena na koncert v předprodeji 180,- Kč, na místě 230,- Kč 

(Bezbariérový přístup, stolová či řadová úprava sálu a na baru dostatečný výběr!)

 

Večery S budou pokračovat za čtyři týdny v pátek 29. listopadu 2024 opět od 19:00. Můžete se těšit na tento zajímavý večer: Dne 22.11.1994 Spolektiv koncertně za doprovodu kapely Nerez pokřtil své první album. Po třiceti letech opět společně zavítáme do atmosféry CD …a ticho v sobě ve společnosti současných i bývalých členů kapely. A přijďte omrknout Honzu Novorku, který vás jako speciální host večera ve svých nízkých nácti letech doslova dostane!

 

Včas budete o všem informováni.

 

Za Večery S na viděnou!

Jarda Hnízdil