V pondělí 4. března 2024 odstartovala na vlnách Country Rádia soutěž v níž tentokrát nevyhrávají ceny posluchači, kteří hlasují, ale svedou spolu mnohdy téměř bratrovražedný souboj interpreti a jejich písně. Celkem 264 písní bojuje po dobu následujících 14ti dní o čestné místo na exkluzivním 2CD na „Hudební pohár Country Radia“. Posluchači zde tak naleznou stejný počet písní, jako počet let, které oslaví uvedená oblíbená rozhlasová stanice. O rozhovor jsme požádali, osobu nejpovolanější, programového ředitele Country Rádia - Mirka Albrechta.

 

Dobrý den Mirku, děkuji, že jste si na ePortýr udělal čas. Můžete připomenout začátek vysílání a úspěchy i milníky Country Rádia a jak se mohou posluchači zapojit do unikátního projektu?

Posluchači hlasují formou SMS a postupujícím interpretovi či kapele do dalšího kola. Dále se mohou zapojit svým nápadem a kresbou, která bude případně použita jako obal pro 2CD.

 

Budou součástí „Hudebního poháru Country Radia“ i texty písní s akordy nebo doprovodný materiál přibližující plejádu současných osobností, které se na vysílání Country Rádia podíleli a bude věnována pozornost i těm, kdo již jsou Country nebi?

Texty, z důvodu autorských práv, součástí CD nebudou. Uvažujeme o možnosti fotografií našich moderátorů a dalších členů CR, které by byly součástí cd. Je to v jednání s vydavatelstvím.

 

V jakém nákladu bude „Hudební pohár Country Radia“ lisován?

Máme stejný záměr jako s CD k 30tinám rádia. Prodalo se ho přes 2 500 kusů, což je na dnešní poměry prodejů velmi úspěšné. Proto bychom chtěli i CD k 33tinám vydat ve stejném počtu.

 

Kdy budou lisovány 2CD v GZ Loděnice?

Během března a dubna budeme projekt finalizovat, v květnu necháme vyrobit a 1. června, v den našeho prvního festivalu "Country Fontána", vyjde CD na svět....

 

Bude existoval i nějaká edice na LP?

Dobrá otázka, skvělý nápad! 

 

Kdo budou kmotři „Hudebního poháru Country Radia,“ kdy a kde dojde k slavnostnímu křtu?

Kmotři zatím vybráni nejsou, ale myslím na jednoho z interpretů festivalu na Štvanici. Úžasný člověk, miláček publika, žena, své fanoušky oslovuje „miláčkové".

 

Jaké další akce budou k 33. narozeninám Country Rádia?

Dalšími akcemi, na kterých oslavíme 33 let CR, budou další naše festivaly v Plzni, Brně a Ostravě. Dále pak naše velmi úspěšné a mezi lidmi oblíbené plavby Country parníkem v Poděbradech.

 

Děkuji za rozhovor, přeji pohodové a spokojené posluchače

Stopař ePortýra, Roman Roček