Finalisté festivalu Porta 2014 - Čáry MáryKapelu Čáry Máry jsme založili, a to víme naprosto přesně, v jedno zářijové pondělí za pět minut půl desátý večer l. p. 2010. Všechny do jednoho nás spojuje láska k hudbě a kamarádství. Hraní nás baví a zároveň naplňuje, protože můžeme předat něco ze sebe každému, koho zaujmeme.

Přestože hlavními strůjci písniček jsou Marta, Jana a Čenda, dá se říci, že skládáme všichni. Písně hrajeme vlastní, krom dvou. Ty jsou darované. Z jedné z nich, Čarodějné, vyplynul název naší kapely.

Mezi své největší úspěchy počítáme několikeré ocenění v diváckém hlasování na Portě v Plzni a přízeň všech posluchačů, kteří nám fandí a které potkáváme na svých vystoupeních.  V plzeňských klubech pořádáme vlastní koncerty, snažíme se podporovat různé benefiční akce a plzeňskou folkovou hudební scénu svojí přítomností.

V kapele máme dvě zaměstnané maminky, dva strojvedoucí a jednoho velice i jinak vytíženého baskytaristu. Přes všechny tyto svízele se nám daří vše skloubit a dělat to, co nás baví:
Písničky pro všechny, které zahřejí nejen na duši. Na zdraví!

Veškeré další podrobnosti najdete též na http://carymaryplzen.cz/

Členové
Filip Čenda Kratochvíl - kytara, mandolína, zpěv
Marta Marťul Soukupová - kytara, zpěv
Jana Holá - kytara, perkuse, zpěv
Jindra Zbyšek Obst - housle, zpěv
Michal Krony Jergl - baskytara