Finalisté festivalu Porta 2014 - DunibuchJsme kapela z Dlouhé Loučky z předhůří Jeseníků. Vznikli jsme náhodně v březnu 2010, kdy jsem měl jsem hrát s Danielou na flétnu, ale uviděl jsem na skříni kontrabas, tak jsem jej sundal...moc se mi to zalíbilo a tak jsme si řekli, že uděláme kapelu, protože se chci na něj naučit trochu hrát.

Název Dunibuch vznikl také náhodně, vymyslel jej jeden náš posluchač-kytarista. Hrajme  v obsazení: kytara, kontrabas, housle a po domácku udělaný kachon „dunibuch“.

Nejsme čistě folkového zaměření, hrajeme to, co se nám líbí a z čeho máme Radost a na stylové škatulky nehledíme, zabíháme třeba i do oblastí cikánské hudby, jsou zde slyšet latinsko-americké vlivy, lidová hudba, někdy překvapíme improvizací nebo k nám zaskočí jazzový bubeník atd.

Hrajeme od sanatorií po rodinné večírky, ekologické dny a v poslední době jsme pronikli do hospod.  Vystupujeme na folkových akcích, na Mohelnickém dostavníku, Horeckých strunách, Regibanju apod.

Hraní nám dává Radost a pocit pospolitosti, celé naše snažení směřuje k tomu, aby se lidi dobře bavili. A aby naše muzika byla pestrá a zajímavá! Autorské věci hudba i text pochází z pera naší kapelnice Daniely. Ona je svojí podstatou šansoniérka, takže v kapele hrajeme tak pětinu věcí které složila.

Naše úspěchy byly:
Autorská porta 2011 Bludov a  postup do Ústí nad Labem
Autorská porta a cena poroty v roce 2013 a postup do Ústí nad Labem.

Standa je 34let kytarář.
Karolina studentka regionální geografie je nejen hudebnicí-bubenicí, ale má také úžasný výtvarný talent a její kresby-malby již navšívili nejednu galerii.
Eliška čerstvá studentka gymplu, hraje na housle, které ji postavil kontrabasista Standa.