Dnes je vcelku odvážný počin, aby neznámý interpret vydal CD. Zpěvačka Magdaléna Urbanová se k tomuto kroku nedávno odhodlala. Její první autorské cédéčko jí pokřtili Marie Rottrová a Roman Vojtek v klubu Théatro.

Magdaléna (jak zní její umělecké jméno), svými rodiči od útlého dětství vedená plně k hudbě a zpěvu, je dnes absolventkou Pražské konzervatoře. Již při studiích se stala jednou ze sólistek Orchestru Karla Vlacha a Orchestru Septet Plus Dalibora Kaprase. Několik let zpívá po boku Marie Rottrové jako její vokalistka, kde se zamilovala i do písní Jaroslava Wykrenta, který často vystupoval s Marií jako host. Zahrála si v muzikálech Bídníci a Kladivo na čarodějnice.

Sama zpěvačka dodává: „Svými písněmi, řekla bych, vyjadřuji své pocity, názory a vlastně si od písní slibuji a přeji jediné. Aby se každý, komu se nějaká z mých písní zalíbí, v dané písni našel a porozuměl jí právě proto, že to cítí podobně, že se s tím setkal. Pak to má opravdový smysl a hodnotu, která zpěváka s posluchačem k sobě připoutá.“ 

Svou první autorskou desku nahrála zpěvačka se svou doprovodnou kapelou Duna band, která ji doprovázela i při prezentaci některých písní z alba na křtu. Její CD rozhodně stojí za poslechnutí. Magdaléně přejeme, aby o ní bylo v budoucnu slyšet. Naše hudební scéna podobné autorské interprety potřebuje.

Foto: Petr Mráček