Devět porotců rozhodlo ve dvoufázovém hlasování o postupu čtrnácti soutěžících do finále ePorty.

Přihlášeno bylo 108  skupin a interpretů, kteří poslali do soutěže své videonahrávky. Podmínkou bylo, že to musí být live nahrávky bez studiových úprav. Tedy tak, jako by hráli živě před porotou. První kolo  e-Porty je spravedlivější v tom, že byly  posuzovány všechny výkony jednou porotu. Byly tedy smazány možné kvalitativní rozdíly jednotlivých kol. 

Každý z porotců měl možnost se k videonahrávkám vrátit a upravit své rozhodnutí, které při celkovém posuzování 108 videonahrávek bylo samozřejmě náročné.

Do finále tedy postoupilo 14 soutěžících, kteří začínají znovu, s upravenými pravidly.

Finále ePorty  bude posuzovat nová odborná porota, a také návštěvníci webu Porty.  Soutěžící mohou zaslat novou nahrávku vytvořenou ve studiu a upravenou do klipové podoby. Základním pravidlem soutěžních video nahrávek je, že se zde musí zpívat a hrát v obraze. Písnička pro finále může být jiná než v prvním kole ePorty.

Finalisté ePorty 2020:

4zdi, D.N.A. Brno, Kristína Dlouhá, Faux Pase Fonet, Radim Flender, Huménečko, Lee banda, Louka Band, Melda a spol., Kamila Škvrnová, Špunt, Pavel Tabásek, Ve čtvrtek v pět, Flashback.