ePORTA je uzavřena!!! 

Blahopřejeme všem, kdo se pustili do nahrávání videa pro ePortu a je potěšující, kolik přišlo zajímavých videí, která byla opravdu v pořádku a splňovala kritéria pro porotu ePorty.  Tedy pěkně najednou, bez studiových úprav a kouzel. Přišlo úctyhodných 107 videí, která už mají k dispozici porotci prvního kola. Je jasné, že to nebudou mít lehké. 

Mnozí správně vyslyšeli návodné video Petra Kocmana, jak na ePortu a tak to porotcům usnadní orientaci v tom celém balíčku nahrávek. 

I když měli všichni hudebníci podobné polní podmínky pro natočení soutěžních písniček, je opravdu k poznání, komu to hraje a zpívá i zdálky…. A i když zvuk není bůhví co, muzikant pozná, komu to šlape a kdo má ještě co dohánět, aby oslnil publikum na své budoucí cestě s hudbou.

Porotci mají teď před sebou první a druhé kolo, z něhož se narodí 14 finalistů. Soutěžící tedy mohou být zatím v klidu a doufat, že se v konkurenci ostatních kapel a interpretů prosadí. Zatím si mohou na webu Porty prohlédnout, kdo se ePorty účastní. A máme radost, že se přihlásili i ti, kteří již na Portách vystoupili a nebo dokonce bodovali.  

Pro budoucí finalisty ePorty 2020 jsme připravili ještě zajímavé úkoly, aby ta účast stála za to. Ale to prozradíme až po 15 srpnu, kdy bude jasné, kdo do finále ePorty 2020 postoupil. Jedno prozradit ale přece jen mohu. Pro finále bude mít každý možnost, zvolit si jinou písničku nežli tu, se kterou se přihlásil do soutěže, což by znamenalo nové natáčení. Ale zatím nic netočte, je čas a informace dostanete včas. 

A pak to přijde. 

Finalisté a jejich videa budou pro finálovou účast zveřejněny na webu Porty a kromě poroty budou o jejich slávě rozhodovat formou SMS i návštěvníci webu Porty. Tedy divácká ePorta.

Ceny ePorty budou uděleny takto:

1.,2., 3., místo, Cena publika,  Cena za nejlepší text, Cena za nejlepší písničku.

Možná se přidá i některý z partnerů, aby na dálku ocenil některého z finalistů.  

Co budou samotná ocenění obsahovat, se dozvíte zase v ePortýru a na webu Porty.

A nezapomeňte poslouchat Karavanu na Country rádiu. Tam se o ePortě určitě také něco dozvíte.

A nebo si ji pusťte na www.hrajucesky.cz 

Partnerem ePorty je i v roce 2020 Country rádio, ČRO- Region, Rádio Proglas, Rádio Samson, Signál Rádio, Rádio Folk, a možná se ještě někdo přidá. …

Jiří Vondráček