Normálně by se na Portě asi nesešli, ale díky elektronickému hlasování interpretační a autorské soutěže jsou letos v porotě významní hudebníci.

Petr Bende, Roman Horký, Slávek Janoušek, Pavlína Jíšová, Petr Kocman, Míša Leicht, Samson Lenk, Voxel, Pavel Žalman Lohonka.

Porotců je tedy jako obvykle devět a mají za úkol vybrat podle videonahrávek kapelu, interpreta a nebo autory a jejich ůpísničky, a určit kdo je ten nej ePORTY, do které se přihlásilo 108 soutěžících. Posuzuje se tedy kdo nejlépe hraje a zpívá, intonuje, rytmizuje, ale také kdo a jak skládá a kdo by mohl získat ocenění jako interpret nebo autor v roce 2020. Všichni porotci mají k dispozici přehledný hlasovací systém, a samozřejmě videonahrávky i se jmény interpretů a autorů.

A tak právě v těchto dnech se potají rodí výsledek a můžeme se tedy těšit, že se o vítězství dozvíme při online přenosu koncertu z Hálkova divadla v Nymburce 17. 10., který začíná v 18:00 hod. Vystoupí vítězové ePorty, ale samozřejmě hosté , kterými jsou Robert Křesťan, Pavel Žalman Lohonka a Zelenáči se svými hosty Tomášem Linkou, Radkem Tomáškem a původním členem Greenhorns Alešem Maudrem.

Při zrodu ePorty jsme se shodli, že ePorta není pokračováním klasické Porty ale její jakousi variantou, která nedá usnouti soutěžení. Proto také vítěz neobdrží klasickou sošku Porty. Na druhou stranu ale vidíme velký zájem ze strany nejen soutěžících, ale také rádií, která dala prostor pro představení soutěžních písniček. A to je velké plus, protože o to jde, aby se hudba hrála nejen u ohýnků, ale i v médiích. Vedle ocenění poroty, probíhá i SMS soutěž publika. Na webech Českého rozhlasu region a webu Porty jsou všechny kapely zařazeny do systému SMS veřejného hlasování a tak jim můžete dát svůj SMS hlas…. Tímto tedy děkujeme ČRO Region, že nám SMS zprostředkoval ale hlavně, že tím přijal podporu ePorty a díky všem rádiím, která se rozhodla představit soutěžní písničky. Všechny najdete na webu Porty. A samozřejmě i hlasovací systém pro jednotlivé písničky. Tak se přidejte.

Hlasuje se až do 11 října a jedna SMS stojí jen 3 Kč.