Korajunglejazz

Již čtvrtý den vám představujeme finalisty letošní Porty v Řevnicích. 15 finalistů, ke kterým se přidá postupující ze semifinále, bude soutěžit o zajímavé a hodnotné ceny. Proto si poslední červnový víkend nenechte ujít tento festival a přijeďte se podívat. 

Jihomoravské – Korajunglejazz

Skupina KORAJUNGLEJAZZ ve svých skladbách mísí prvky hudby africké tradice a současné world music. Melodie západoafrické harfy kory spolu s kytarou uvádí posluchače do klidu a rozjímání, ale také hravě rozvíjí jejich fantazii. První koncert KORAJUNGLEJAZZ se uskutečnil na podzim roku 2012 v Brně. Od té doby má skupina za sebou řadu úspěšných koncertů v ČR, ale také ve Francii, Španělsku, Švýcarsku a Itálii. V roce 2013 vydali první CD s názvem KAURI.

Severomoravské – Shodou okolností

Kapela Shodou Okolností vznikla v roce 2005 a od roku 2008 hrajeme naše společné  autorské písně (24) v sestavě dvě kytary, baskytara, rytmika (djembe), housle a zpěv. Vydali jsme jedno CD (2010) a letos chceme vydat druhé.  Naše písně jsou dle veřejného mínění folkového ražení, ačkoliv poslední dvě písně "Černá Máří" a "Staří a  dobří" se tomu trochu začínají vymykat. Je nám vždy moc fajn a máme i dobré zázemí v Rosťovi Zajícovi, kde můžeme  v poklidu trénovat na "apec". Díky Rosťo ! Máme za sebou několik účastí na oblastních kolech Porty v Bludově, na Mohelnickém Dostavníku nebo Moravském Vrabci, na letních festivalech jako Festival na Vodě ve Slunečné, Eldorado v Sosnové, Floře Olomouc a místních vystoupeních ve "vaně" Loudge pod Divadlem, H klubu, hospůdce Postillion, ve Velkých Losinách, v Rejcharticích....

Moravskoslezské – Kaczi

Zpěvačka a autorka hudby a textů Kateřina Kouláková je frontmankou skupiny KACZi. Kateřina odstartovala původně autorské vystupování vítězstvím v populární celorepublikové pěvecké soutěži CZECHTALENT 2012 ve Zlíně. Na jaře v témž roce vydává první CD Jarní, kterým se dostává do podvědomí široké veřejnosti. O rok později se však setkala s těmi pravými muzikanty, čímž vzniklo jedinečné hudební propojení. Toto seskupení lze charakterizovat jako čtveřici pozitivních duší „Každý jsme originál“ – tvrdí.

Shodou okolností

Kaczi