Sešuo

I dnes představujeme další finalisty letošního 49. ročníku festivalu Porta. Ještě váháte si koupit lístek a přijet se podívat? Přípravy na festival vrcholí a kromě skvělé muziky na vás čeká i spousta občerstvení, dobrého moku, ale hlavně skvělá nálada, která na Portě panuje každý rok.

Vysočina – Sešup

Historie znojemské hudební skupiny Sešup se začíná psát na podzim roku 2011. Skupina původně vznikla jako hudební projekt kolem písničkáře Pepy Barneta. Se skupinou Sešup se dnes můžete setkat na četných trampských, folkových či country nebo bluegrassových festivalech. 

Svitavské – Láďa Zítka

Narozen v roce1964. Od mala rád zpíval. Se vstupem na ZŠ se učil hrát na trubku. U trubky vydržel do 14-ti let. V 15-ti letech s kamarády založil svou první „bigbítovou“skupinu Magnet, kde mu byly přiděleny bicí a zpěv (což mu zůstalo u všech rockových skupin). Po pár vystoupeních Magnetu byla zakázána činnost. V roce 2009 uspěl v rádiu Samson v soutěži Samsonovy štafle a umístil se 3 x na 1. místě. Což mu vyneslo vstup do play listu tohoto rádia. Neustále koketuje s myšlenkou založit si skupinu. Je však velmi těžké sladit aktivity všech oslovených muzikantů. Takže hraje zatím se svým dlouholetým elektronickým přítelem Alesis SR16 a velmi dobrým muzikantem a basákem Šimonem Konečným.

Brno – Acoustic Fields

Skupina Acoustic Fields vznikla v polovině roku 2014 jako akustická varianta skupiny Narcotic Fields. Rychle se ovšem stala autonomním subjektem budující si repertoár z vlastních písní. Z dosavadního působení stojí za zmínku účast na festivalu pouličních divadel Divadelní Kontejner, Festival Hustoles či vítězství v oblastním kole soutěže Porta 2015. Využívá klasický písňový formát, zároveň folkový základ obohacuje o alternativní prvky.

Láďa Zítka

Acoustic Fields