Porta Vysočinaaneb nejmenší místo na mapě Porty s největším rozmachem
V roce 2012 nás čeká nelehký úkol dostát našim závazkům a Oblastní kolo pro Vysočinu udržet na úrovni let minulých. Jak sami víte získávání finančních zdrojů je nelehkým úkolem, jen v KS Ústí nad Labem na to mají asi jiný mustr, tam problémy nemají, aspoň to kolega Pepa Vejlupek tvrdí.

Já říkám opak, kdo nemá známé, kontakty a styky v oblasti firem, má se sháněním peněz hlavu v pejru, jak se u nás říká. Ovšem my jsme nesložili ruce do klína a jelikož  jsme obklopeni lidmi, kteří podají pomocnou ruku i v době krize, můžeme říct, že letošní ročník je opět zajištěn.
Prvotní poděkování patří kraji Vysočina, který tento festival finančně podporuje a za další je to kolektiv lidiček pod vedením starosty Vlasenice pana Houšky.

Komfort pro muzikanty i posluchače opět zajistí prostory kulturně-spolkového domu ve Vlasenici. Starost o spokojenost v oblasti břišní bude ležet na bedrech místní skupiny kuchařů a obsluhujícího personálu v hospůdce. Za to vše můžeme poděkovat panu starostovi Vlasenice,  Milanu Houškovi, který je nejen zapáleným pro naši věc, ale i nezištným sponzorem Oblastního kola Porty. Jemu vděčíme, že opět můžeme večer po vyhlášení výsledků přivítat hosta a to ne ledajakého.

Večerní koncert odehraje Robert Křesťan s Druhou trávou. Po koncertě bude opět jam sesion, kde budeme muzicírovat do kuropění, jako tomu bylo v letech minulých.
Doufám, že se i přihlásí dostatečný počet hudebních formací a i jednotlivců, kteří se poperou o jízdenku na finále Porty do Řevnic a i o autorskou Portu, která jim otevře bránu a to přímo do finálového klání Autorské Porty v Ústí nad Labem.

Všechny podrobnosti o termínech a přihláškách jsou na webu Porty: http://www.porta-festival.cz/

Termín konání Oblastního kola  PORTA pro region VYSOČINA 2012 je 14. 4. 2012.

Pořadatelé se již těší na vaši účast, jak na posluchače, tak na soutěžící hudební skupiny i jednotlivce.

Za pořadatele z ČTU T.K. PORTA Vysočina
Milan Čombe Lhotský