Společnost Furch Guitars, přední světový výrobce kytar prémiové kvality, představuje novou akustickou kytaru v limitované edici pro rok 2019.

Celomasivní kytara Furch Limited 2019 GSc-LC vyniká svým unikátním designem, precizním zpracováním a prvotřídním materiálem, jež společně nástroji dodávají výjimečný zvuk a exkluzivní vzhled.

Nová limitovaná kytara v provedení GSc vychází z modelu Grand Nylon. Její vnitřní žebrování je však speciálně upraveno pro použití kovových strun. Přední rezonanční deska nástroje je vyrobena z vysoce kvalitního alpského smrku. Vynikající akustické vlastnosti tohoto dřeva podtrhuje speciální ladění přední rezonanční desky, jenž je výsledkem mnohaletého výzkumu ve Furch Guitars. Zadní desku a luby tvoří cenné středoamerické cocobolo, dodávající nástroji středově vyvážený zvuk a nádherný zářivý vzhled. Celkové akustické a vizuální vlastnosti použitých dřevin umocňuje unikátní povrchová úprava Full-Pore High-Gloss Finish v podobě supertenké konzistentní vrstvy UV laku s vysokým leskem.

Exkluzivní vzhled nástroje podtrhuje řada dekorativních detailů. Přední desku kytary zdobí vykládání z padouku s kontrastními linkami a masivní prstencová rozeta z koy. Toto dřevo bylo použito také na lemování těla, krku a hlavy kytary. Hmatník a plátek na hlavě ze ziricote doplňuje perleťové vykládání Redshift. Jeho název vychází z vesmírného fyzikálního jevu, kdy během rozpínání prostoru dochází k postupnému natahování elektromagnetických světelných vln a jejich postupnému zabarvení do červena.

„Uvědomil jsem si, že podobný jev se v podstatě odehrává i na samotném hmatníku kytary, konkrétně ve formě rozpínání půltónů a tedy i pozic pražců. Společně s našimi designéry jsme se ho pokusili ztvárnit také graficky. Výsledkem je vlnová inlay, která se soustavně rozpíná od akustického otvoru přes celý hmatník a plynule pokračuje až na plátek na hlavě,“ vysvětluje Petr Furch, ředitel společnosti Furch Guitars.
Součástí kytary Furch Limited 2019 GSc-LC je špičková ladicí mechanika Gotoh 510 ve zlaté patině s leštěnými ebenovými kolíčky a vysoce jemným převodem 1:21. Bezpečí nástroje během přepravy pak zajišťuje vysoce kvalitní pevný kufr Hiscox.

Kytara Furch Limited 2019 GSc-LC je vyrobena v omezeném množství 80 kusů. Stejně jako u předchozích limitovaných modelů platí, že počet vyrobených kytar je konečný a shodný design nástroje nebude použit na žádný další později produkovaný model.

O společnosti Furch Guitars

Společnost Furch Guitars (Furch) byla založena v roce 1981 a postupně se vypracovala mezi nejvýznamnější světové výrobce celodřevěných akustických kytar a bas. Výrobní areál i sídlo společnosti se nachází ve Velkých Němčicích v blízkosti Brna. Furch úspěšně spojuje dlouholeté know-how z oblasti ruční výroby kytar s nejmodernějšími výrobními procesy, technologiemi a vlastními inovacemi, díky čemuž dodává na trh prémiové nástroje s vynikajícími akustickými i materiálovými parametry. Furch dodává své nástroje s tříletou zárukou do 32 zemí na pěti světových kontinentech, zaměstnává přes 60 špičkových nástrojářů a ročně produkuje více než 8 000 kytar, které využívá například Al di Meola, Suzanne Vega, Per Gessle, David Koller, Vlasta Redl, Zdeněk Bína či Thom Artway. Další informace lze najít na webu www.furchguitars.com.

(PR)