V pořadí již šestý koncert, jehož prostřednictvím chtějí organizátoři mladoboleslavskému publiku představit svébytné (nejen) folkové umělce, uvede písničkáře Kubu Horáka z Krompachu a jeho projekt Kluk z Husovky. Protipólem mužského pohledu na všední život pak bude ženské pojetí písničkářky Saši Niklíčkové prostřednictvím písní z její desky Zmačkaná žena.

Kuba Horák se již před lety zapsal do širšího povědomí folkové scény se svou bývalou kapelou Zhasni. Své nejnovější album Kluk z Husovky (2021), nominované na cenu Anděl v žánru folk, však již podepisuje jako sólista a dokazuje na něm, že to nejdůležitější na jeho tvorbě je nekompromisně upřímná osobní zpověď muže ve středním věku. V UnderFolku představí své písně i s doprovodnou kapelou, s níž celé album natočil.

 

Saša Niklíčková již deset let i s rodinou bydlí nedaleko Mladé Boleslavi, avšak koncertuje po celé republice. V písních se věnuje humorným situacím z každodenního života, absurdním hříčkám, ale i hlubším úvahám. Svérázné písničkářce, doprovázející se na akordeon, klávesy nebo ukulele, se v loňském roce podařilo získat celostátní Autorskou Portu.

 

Vstupenky na dubnový UnderFolk bude možno zakoupit v předprodeji na internetovém serveru GoOut, popřípadě přímo na místě.