Připravuje se čtvrtý koncert jarní části hudební série Večery S koncerty v Divadle U Kapličky 2022, který začíná v pátek 22. dubna 2022 od 19:00 hodin. Připravili jsme pro Vás opět zajímavý výlet do různých autorských hudebních stylů, opět s notnou dávkou překvapení!

Třetí sloka vznikla 21. dubna 2010 v Písku. Základním podnětem byla besídka sólového zpěvu ZUŠ Otakara Ševčíka. Repertoár představovaly zprvu převzaté písně, ale je repertoár především autorský. Kapela hraje hudbu, kterou klasifikujme jako folk s výrazným zaměřením na vícehlasy. Třetí sloka prošla různými personálními i nástrojovými proměnami. V současnosti hrají v obsazení Anie Cibulková (zpěv, housle), Peťa Nováková (zpěv, flétny), Pepa Novák (zpěv, kytara) a Vojta Kopáček (kytara), experimentují se zvukem a pracují neustále na nových materiálech.

Alena "Alishi" Střelečková je písničkářka ve stylu folk/country crossover. O sobě říká: "Kdybyste mi chtěli dát nějakou nálepku, budu ráda, když tomu budete říkat „asi folk“, protože to je něco, z čeho jsem se zrodila. Pocházím totiž z Českých Budějovic, kde byla trampská, folková a country muzika a taky bluegrass odjakživa doma. Pak jsou tu ale další žánry, které do své hudby ráda zvu. Miluji poetiku. Ráda hledám krásná slova, krásné melodie a to vše mezi tím." Dovoluje své hudbě přesahy, kam až to hudba sama dovolí. Příběhy o lidech, hledání naděje, humoru a podstaty věcí. Nejvíc ze všeho touží předávat svou radost a úžas z objevování světa, lidí, vztahů a vůbec života.

The Dark Blue Elephants jsou na jihu zavedenou značkou. Vyznačují se originálním hudebním stylem, přesahujícím zavedené žánry v původních kompozicích. Hudba je energická a podmanivá, stvořená pro živá vystoupení. Saxofon a klarinet, jejichž zvuk je tolik typický pro tuhle kapelu, doprovází akustická kytara, klávesy, baskytara a bicí. Promyšlené, česky psané, autorské texty oscilují mezi chytlavou hravostí a zadumaností, ve stopách české literární tradice. Stejně jako hudba se vyhýbají populárním zkratkám. Kapela vystupuje ve složení: Jiří Lukš (kytara, zpěv), Stanislav Valach (basová kytara, zpěv), Robert Rašman (bicí), Ludmil Koberová (zpěv), Ondřej Valach (klarinet), Jiří Schneedörfler (saxofon), Viktorie Fastová (klávesy)

Je pro Vás připravený hudební mix s jasným záměrem, že Večery S jsou prostor nejen pro jihočeské kapely a písničkáře. Je jich hodně, jsou zajímaví, ale moc se o nich neví. Večery S vás s nimi seznámí. Tak přijďte a objevujte. 

 

Večery S koncerty v Divadle U Kapličky

 

Kdy: pátek 22. dubna 2022 od 19:00 hodin

Kde:  Divadlo U Kapličky, Husova 622/45, Č. Budějovice

 

 

TŘETÍ SLOKA

(experimentální folk s vícehlasy)

ALENA 'ALISHI' STŘELEČKOVÁ

(poetika a hudební přesahy)

THE DARK BLUE ELEPHANTS

(energičtí, podmaniví, hraví a zadumaní)

 

FB událost 

Předprodej vstupenek - městský rezervační systém CBsystem od 22.3.2022 do 21.4.2022 

Další předprodej vstupenek od 22.3. do 21.4.2022:

prodejna hudebních nástrojů Melodie, U Černé věže 8, České Budějovice

PO - PÁ 9.00 - 17.00, SO 9.00 - 11.30; tel.: 775 592 195

cena na koncert v předprodeji 160,- Kč, na místě 200,- Kč 

(Bezbariérový přístup, stolová či řadová úprava sálu a na baru dostatečný výběr!)

 

Večery S budou pokračovat v pátek 23. září 2022 opět od 19:00.

Můžete se těšit na trojici účinkujících: Nahoře, Devítka, Výborný Trio

 

Za Večery S na viděnou!

Jarda Hnízdil