V první polovině 90. let se vzedmula vlna obrovského zájmu o country hudbu a s tím i o tancování v tomto stylu. Country bály byly na pořadu každého víkendu, kapely byly na roztrhání a začínaly vznikat taneční soubory, které se učily tento styl.

Zároveň vykrystalizovalo i několik kulturních stánků, kde tito nadšenci našli své zázemí. Jedním z mnoha byl i rožnovský dům kultury, který tomu přizpůsobil i název – Countryon. Stal se jihočeskou baštou hudebních i tanečních přehlídek ve stylu country. Konala se v něm například krajská Porta, v paměti zůstaly výroční koncerty skupin Vodáci nebo Roháči, maškarní bály pro děti, taneční soutěže a také samozřejmě pravidelné country bály, tenkrát vždy beznadějně vyprodané. Před dvaceti lety se z tohoto kulturního stánku stal sklad a českobudějovická country scéna tím ztratila svou základnu.

Hlavními tahouny country tancování, ale i stepu nebo square a round dancingu, byl a stále je jihočeský soubor Blueberry. Jeho členové jsou také hlavními iniciátory živé vzpomínky na vrchol období popularity country dění v Českých Budějovicích. Vedoucí souboru Mirka Jindrová zamluvila na 15. duben sál DK Slávie v Českých Budějovicích a sezvala kapely, které tehdy našly v Coutryonu svou stálou scénu, a znovu se tím představí od 18 hodin jako pilíře tanečních večerů a přehlídek, konaných v Countryonu. Především to budou Bryčka, Weekend, Frmol, Patrola nebo Ztuha. Vzpomeneme i na Vodáky nebo Roháče a představí se i stále aktivní Honza Bican a Patrola, která všechny určitě znovu roztančí na bále.

Country ples, jako vzpomínku na slávu Countryonu, pořádá taneční oddíl TJ. Sokol, o předtančení se postará taneční klub Blueberry a nebude chybět ani bohatá tombola.