Jihočeská akustická kapela Epydemye připravuje sérii čtyř koncertů, které připomenou loňské úspěšné album Kotlina. Koncertní série začíná 2. března v Českých Budějovicích, vrcholem pak bude koncert v Praze v Divadle Za plotem 21. března.

Kapela na albu Kotlina zpracovala životní příběhy Adolfa Opálky, Milady Horákové, Jana Palacha, Josefa Mašína, ale nevyhnula se ani kontroverzním tématům, jako jsou odsun sudetských Němců nebo selhání parašutisty Karla Čurdy. Deska, kterou kapela vydala v červnu 2015 pod producentským dohledem Dalibora Cidlinského jr., posbírala v posledních týdnech ocenění Album roku 2015 podle Radia Proglas, druhé místo v anketě Jihočeská kulturní událost roku a nominaci na Ceny Anděl v kategorii Folk a Country.

Do Divadla Za plotem se kapela vrátí po půl roce. „Znovu očekáváme jedinečnou a mrazivou atmosféru, kterou se tentokrát pokusíme zachytit na kamery. Pracujeme na tom, aby byl i tentokrát audiovizuální zážitek co největší. A nelze vyloučit, že se na pódiu znovu objeví nějaký překvapivý host, jako byl na říjnovém koncertě Xindl X,“ slibují členové kapely. Speciálními hosty na všech koncertech budou kytarista Josef Štěpánek a bubeník David Landštof.

Koncerty Epydemye:

2. 3.   České Budějovice, sál Českého rozhlasu

18. 3.  Plzeň, SOU Skvrňany

21. 3.  Praha, Divadlo Za Plotem, Bohnice

8. 5.   Lipník nad Bečvou, Kulturní dům

{vembed Y=0wAqrbMPtEo}