Ve čtvrtek 18. února se v klubu Kocour ve Vysočanech odehraje již padesátý Akustický řez. Pořádá ho tradičně Marek Dusil Blend, akustické crossoverové kvarteto, míchající tradiční písničkářský folk s názvuky rocku, jazzu a snad i něčeho svého.

Kapela má za sebou dvě alba a momentálně se chystá k dalšímu počinu, který se odvíjí samozřejmě od peněz. Na každé této akci si můžete poslechnout další písničkáře, kapely nebo jejich části v co nejvíce akustické podobě.

Na tomto výročním Řezu se vám vryje pod kůži perfektní zpěv a kytara Elišky Walsh, rozené Ptáčkové. Její debutové album z roku 2012 produkoval její muž Steve Walsh, americký kytarista s pestrým hudebním životem. Eliška čerpá především z americké písničkářské tradice a většina materiálu je v angličtině. Při poslechu jejích písniček si tak říkáte, jak to, že jsme o ní ještě neslyšeli, i když účinkovala i dlouhý čas v Čechomoru.

Třetí účinkující je Mrakoplaš light orchestra, odlehčená verze bluesrockové kapely Mrakoplaš. Tato již dlouhohrající parta se chystá letos ke svému třetímu albu. Blues v jejich pojetí je takové jakoby kainarovsko- hrabětovské, snad hlavně díky jejich českým textům, které se blíží této městské poezii.

Začátek akce je ve 20 hodin.

www.facebook.com/akustickyrez