Slezská písničkářka Beata Bocek vydala čtvrté řadové album s názvem O tobje a v únoru vyrazila na velké turné po Čechách. Slyšet ji můžete třeba v Českých Budějovicích, v Brně, v Olomouci nebo v Opavě.

Album vibruje pozitivní energií nových písní, vypadlých z tajemné skříně pana Klose - z szafy pana Klosa. To vše je propojeno odzbrojující skromností autorky, vyjádřené nejen obsahem písní a mottem alba (Lehkost života, žít z mála – zdroj obyčejné radosti), ale i jejím neposedným životním příběhem a pokorou k okolním hodnotám. „Můj svět prostor volný“, jak vyjadřuje titul jedné z písní.

Ať již hudbu nového alba Beaty Bocek označíme jako world folk, art folk nebo novodobý folk rock, nikdy se nestrefíme přesně. Cítíme kořeny ve slezském a valašském folkloru i zúročení široké posluchačské zkušenosti mladé ženy s otevřenou myslí, které bude letos třiatřicet let: rock, freak folk, šanson, filmová a scénická hudba nejrůznějšího ražení, pouliční popěvky i muzika vzdálených krajů. Sama cestovala po Indii, Novém Zélandu a dalších zemích.

Přijďte na koncert!

Pokud se budete nacházet poblíž, nenechte si koncert této mladé zpěvačky ujít. Doprovázet ji bude výborný švédský muzikant Christoffer Strandh a ve většině měst dojde i na další zajímavé hosty. Kde to bude?

9. 2. Horní Beřkovice, Multicentrum 19:30

10. 2. České Budějovice, Horká Vana

11. 2. Brno - Cafe Práh 20:00

12. 2. Milotice, Kafé bar u Bohuška, 19:00

13. 2. Nový Jičín, Galerka 20:00

14. 2. Opava, Café Evžen

16. 2. Vysoké Mýto, Barbar 20:00

17. 2. Olomouc, Galerie U Mloka 20:00

18. 2. Ostrava, Parník 19:00

Kdo je Beata Bocek?

Narodila se v roce 1983 v Českém Těšíně, kde absolvovala základní školu s polským vyučovacím jazykem. Beata Bocek je hudební samouk. Postupně a jakoby mimochodem opanovala kytaru, akordeon, mbiru, koncovku a ukulele, stejně jako se naučila samozřejmě zpívat. Všechno dělá s láskou a chutí, hlavně pak „po swojemu“.  Tvoří nápadité melodie a netradiční texty, nejcharakterističtější byl pro ni vždy její projev.

{gallery}Beata Bocek{/gallery}

Zdroj: Indies