Již několik let brázdí české alternativní povětří nepřehlédnutelná moravská formace Listolet, balancující na pomezí folkrocku a elektroniky. Od roku 2011 stihla u Indies Scope vydat dvě alba, s klipem Lullaby se dostat do vysílání MTV a spolupracovat s muzikanty jako Jitka Šuranská, Jakub Čermák či Gabriela Vermelho. 

Listolet se na podzim vrátil z vystoupení ve francouzské Bretani a pak bilancoval: přesně stý koncert Listoletu proběhl 23. listopadu v Brně na Staré Pekárně. K jubilejnímu vystoupení si kapela nadělila řadu hostů: ukázali se nejen bývalí listoletci, ale také spříznění muzikanti - Beata Bocek, Jitka Šuranská či Martin Evžen Kyšperský.

Ani ostatní koncerty letošní sezóny nebyly a nebudou chudé. Přiznivci „folktroniky“ se v českých a slovenských městech těší na staré i nové písně v mnoha nástrojových kombinacích. Řady skupiny čerstvě doplnil valašský multiinstrumentalista Ondra Bulla (jinak frontman jazzrockové skupiny The Dust), obsluhuje kytary a saxofony a listoletecký nástrojový arzenál tak doznává dalšího rozšíření.

Listolet můžete vidět v těchto klubech:

4. 2. Zlín, Zelenáčova šopa

5. 2. Valašské Meziříčí, M-klub

20. 2. Košice, Tabačka

 

klip Lullaby:

klip Starý dům: