Cop2. 3. 2014, neděle, 20.00
Cop
bluegrass / 200 Kč / na sezení
Cop je česká bluegrassová hudební skupina, která vznikla v roce 1978. Jejím zakladatelem a uměleckým vedoucím je Miroslav "Míša" Leicht. V listopadu 2013 oslavila 35 let svého trvání.

Skupina byla založena v roce 1978 a první úspěch se dostavil hned v letech 1980-1981, kdy získala dvakrát po sobě nejprestižnější cenu na festivalu PORTA. Hlavním zpěvákem a lídrem skupiny byl v té době Bohouš Chaloupek. Bohužel v následujících letech všichni členové emigrovali do USA a Kanady. Jediný zbylý zakládající člen, Míša Leicht převzal vedení skupiny a sestavil zcela nový COP od nuly. Složení kapely se postupně ustálilo a v roce 1991 přišlo i první album, nazvané COP 1, do dnešního dne natočila skupina šest studiových, 2 živá a jedno kompilační album.

3. 3. 2014 | pondělí | 20.30
Vzpomínka na Karla Kryla: V. Merta, V. Třešňák, D. Voňková a Hustej Wimpy
moderuje: Míra Kuželka / 190 Kč / na sezení
Vzpomínka na Karla Kryla: V. Merta, V. Třešňák, D. Voňková a Hustej Wimpy    Vstupenky   

Karel Kryl (12. dubna 1944, Kroměříž – 3. března 1994, Mnichov) byl československý písničkář a básník, hlavní představitel československého protikomunistického protestsongu v letech 1963–1989. Po roce 1989 dále v rozhovorech pro média a ve své tvorbě komentoval dění ve společnosti. Psal si vlastní hudbu i texty, v jeho repertoáru byly jak krátké úderné pamfletické písně, tak delší poetické a melancholické skladby. Někdy se mu přezdívá „básník s kytarou“.

4. 3. 2014 | úterý | 19.30
Luso–Afro–Brazilsky karneval
100 Kč / na stání
Luso–Afro–Brazilsky karneval   
Přijďte se pobavit na další nezapomenutelný ročník karnevalové noci Portugalského centra, a to opět s maskami, koktejlem caipirinha, tombolou, s brazilskými DJs a opět živou hudbou. Z hudebníků se tentokrát představí kapverdský kytarista a zpěvák Zezé Barbosa, který řijede až z Lisabonu, aby Malostranskou besedu roztančil africkou hudbou (funaná, kizomba, morna, coladera).

Bude oceněn nejoriginálnější převlek a mnoho cen čeká na vylosované v tombole!

5. 3. 2014 | středa | 20.30
Bílá nemoc + Esence
folk–rock / 150 Kč
Bílá nemoc + Esence    Vstupenky   

"Správnej doktor musí bejt pořádnej rocker" – odpověděli kdysi hlavní protagonisté Bílé nemoci spíkrovi v rádiu na otázku, jak se svazuje jejich původní povolání lékařů s rockovou muzikou, která je – vyjma jejich záslužné profese – jediným "koněm", přesněji možná posedlostí. Odtud i název kapely. Zpěvák Zdeněk Hříbal (ne náhodou "osobní lékař" Ivana Hlase a české bigbítové obce) i kapelník Tomáš Poláček tehdy v rádiu propagovali první album skupiny nazvané Hodiny v nás (vydal Panton). Oba se slavnou folkovou minulostí (Bonsai) – podobně jako ve světě Bob Dylan nebo u nás doma třeba Marsyas – logicky dospěli k rockové sestavě a k žánru, který od šedesátých let ve světě stále kvete – rockové písničce.

Bílá nemoc druhým albem Lahvový a stesk (vydalo PP Production) prokazatelně popošla dál do rockových polí a vyzývavě se tam rozkročila. V místech, která v posledních letech kolíkovali právě Bob Dylan, Dire Straits, Leonard Cohen či Suzane Vega a u nás – vedle zmíněných Marsyas a Ivana Hlase – třeba Vladimír Mišík a Michal Prokop.

6. 3. 2014 | čtvrtek | 20.30
Laura a její tygři
150 Kč / na stání
Laura a její tygři   

černé kalhoty a funky drive
černé brýle a soulová naléhavost
černé kravaty a jazzová elegance
bílé košile a rocková energie

Na konci roku 1985 Karel Šůcha inspirován novelou Williama Saroyana Tracyho tygr zakládá v Neprakta klubu v Mostě rockovou skupinu Laura a její tygři. Dívčí jméno Laura evokuje něhu a krásu, tygři jsou symbolem nezkrotnosti a divokosti, černé brýle, bílé košile, černé kravaty a černé kalhoty vytváří nezaměnitelnou image skupiny…

7. 3. 2014 | pátek | 19.00
BENEFIČNÍ KONCERT “BE PROGRESSIVE!”: Už jsme doma, Tajemoje, At eye level
moderují: Divoké matky / 200 Kč / na stání
BENEFIČNÍ KONCERT “BE PROGRESSIVE!”: Už jsme doma, Tajemoje, At eye level    Vstupenky   

Přijďte s námi oslavit 10 let fungování PROGRESSIVE!
Koncert se koná 7. 3. 2014 v Malostranské besedě, Malostranské náměstí 35/21, Praha 1.
O hudební zážitek se postará legendární kapela Už jsme doma, skvělá a krásná zpěvačka Kateřina Svobodová s kapelou Tajemoje a akusticky-elektronická experimentální muzika skupiny At eye level. Moderují: Divoké matky.

Výtěžek z akce bude použit na pracovně resocializační aktivity pro klienty Progressive o.p.s.
TĚŠÍME SE NA VÁS!!!

Zdroj a více na: http://www.malostranska-beseda.cz/