Café Práh březen 2014O březnovém programu Café Práh 3/ 2014
Jako každý měsíc je v programu Café Práh místo pro pořady, které se pojí k jednotlivým dnům v týdnu.
Čtyři březnové pondělky vás v sále Café Práh čekají nejen divadelní komedie v podání dobrých divadel spjatých s Brnem ( DS Dialog, Divadlo Prkno, Divadlo Na stromě).

Úterní večery pravidelně startují v sále CP v 18h cestovatelskou přednáškou CK Kudrna. V březnu zažijeme - Albánií na horském kole (4.3.), cestu po Moldávii (11.3.), poznáme skotské hory i whisky (18.3.) a potěší nás země úsměvů – Barma (25.3.). Na přednášku navazuje v 20:30 úterní projekce těch nejlepších dokumentů z festivalu Jeden svět (Říkejte mi Kuču (4.3.), Ilegální máma (11.3.), Z popelnice do lednice (18.3.), Anna v přední linii (25.3.).Tyto nabité úterky v sále doplňuje hudební program v kavárně. První úterý v měsíci je pravidelný Open mic Na prahu (víc na www.openmic.eu), který umožňuje neznámým hudebníkům vystoupit po boku etablovaných umělců nejen z ČR. Sudé úterky zní kavárnou živý jazz a šanson. Specialitou třetího březnového úterý bude společné kavárenské etno bubnování, kterého se může zúčastnit opravdu každý (perkuse na místě).

Od středy do pátku se prostor naplní hudbou všech žánrů. V březnu se můžete těšit na  koncertní vystoupení špičkové liberecké skupiny Jarret (6.3.), pražské kapely Jananas (27.3.), tradiční akustické skupiny Devítky ( 20.3.) a mnohých dalších. Dojde i na vystoupení brněnských kapel např. zahraje mladá dívčí formace Naslouchej mandarinkách, Ivo Cicvárek s kapelou Velký svět a také třeba akustická skupina Pocity atd.

Kromě těchto akcí vás v Café Práh čekají dvě divadelní představení přímo v kavárně a to pod záštitou Brněnského Lunaparku (Malé divadlo Kjógenu – 7.3. a Anička a letadýlko – 21.3.). Dny Tibetu připomenou v CP tři tématické akce a to ve dnech (5.3. , 17.3. , 24.3. ), které budou naplněné přednáškami a projekcí. Tradiční zábavné improshow „Vesmírné večery“ se koná opět poslední středu v měsíci (26.3.) a celý pestrý měsíc uzavře charitativní koncert mentálně postižených sdružených v kapele Benebend.
Přijďte si odpočinout do Café Práh – kavárny s duší v srdci Brna (Café Práh, Ve Vaňkovce 1, Brno 602 00). Celý program s podrobnostmi se dozvíte na www.cafeprah.cz .

O Café Práh
Café Práh je kavárna v srdci Brna, která je umístěna naproti muzeu současného umění Richard Adam Gallery (dříve Wannieck Gallery) a to v rekonstruované části industriální Vaňkovky. Kulturní program se v Café Práh (www.cafeprah.cz ) koná každý všední den. Měsíčně je zde průměrně přes 30 akcí, čímž se Café Práh zařazuje kvantitou pořadů na přední místo mezi brněnskými kulturními centry. Café Práh oživuje brněnský prostor o kvalitní kulturní nabídku a poskytuje místo pro nekomerční uměleckou činnost. Od roku 2011 se zde uskutečnilo v prostorách kavárny i přilehlého sálu,  přes 680 nekomerčních klubových akcí, na které přišlo 27 000 diváků. V roce 2013 bylo z celkových 247 klubových akcí v Café Práh uskutečněno 70 koncertů a 46 divadelních představení. Dále se zde konalo 49 cestovatelských přednášek. Prostor Café Práh poskytl domovskou scénu řadě projektů: Brněnská hudební scéna, Písnička pro Brno, Open mic Na prahu, Festival ve středu a mnohé další. Mezi další akce CP patří hudební a filmové festivaly, improshow, workshopy, studentské akce atd. Většina pořadů je s dobrovolným vstupným a jsou tedy dostupné všem. V kavárně obsluhují za barem osoby s psychickým onemocněním, kteří se tímto vrací do normálního života ( víc na www.prah-brno.cz).  Café Práh je bezbariérové a nekuřácké.


Autor: Mgr. Michal Šimíček, www.cafeprah.cz