Písnička 3. týdne na Country rádiu je Zas jsem to já od Marie Němcové

Zpěv: Marie Němcová

Hudba a text: Marie Němcová

Píseň je z CD Vítej světlo v nás a je součástí pořadu Karavana č. 65. 

 

O autorce:

Zpěvačka Marie Němcová se vydala na novou hudební cestu a po delší odmlce přichází se svou deskou, která v sobě nese poselství ověnčené optimismem a nadějí v život. Snaží se inspirovat své posluchače ke změně úhlu pohledu na život, k jeho jinému uchopení a pochopení, k jeho žití. Marie Němcová je autorkou hudby i textu. Je inspirována životem a předchozími zkušenosti ze svého hudebního působení v kapelách různých žánrů např. MAIMA, 3-nity, Večery nejen s gospely aj., absolvování nejrůznějších pěveckých a jazzových workshopů, tehdejší úzkou spoluprací s Jiřím Škorpíkem z hudebního seskupení 4tet Jiřího Korna a studiem Státní pražské konzervatoře. Tohle vše, včetně života samého, jak ona sama říká: stvořilo její současné JÁ, bez kterého by deska nikdy nemohla vzniknout. Aranže k její autorské hudbě a textům vytvořil Petr Zatloukal, který působí jako kytarista např. v kapele Báry Polákové, nebo Ester Kočičkové.

V současné době se po mateřské pauze objevuje jako jedna z vokalistek hudebnice, producentky a zpěvačky Beaty Hlavenkové. Na myšlenku vlastního CD ji přivedla jedna z nejvyhledávanějších hlasových poradkyň a průvodkyň krajinami hlasu v České republice Pavla Fendrichová. Právě s ní zpívá vokály Beatě Hlavenkové.

Album „Vítej světlo v nás“ vyšlo 8. dubna 2023. Křest proběhl 26.4.2023 v kavárně Potrvá. Kmotřičkovské pozvání přijala Beata Hlavenková, Pavla Fendrichová, Markéta Schimmerová Procházková a Daria Molnár.

https://www.marienemcova.com/