Písnička 2. týdne na Country rádiu je píseň Když boty tlačí od Libora "Žíly" TULÁKA

Hudba a text: Libor Žíla

Píseň je součástí pořadu Karavana č.65, jejíž premiéra budu odvysílána 12.1. 2024 19:00 hod.

 

Vystupuje jako TULÁK, doprovází se na kytaru a foukací harmoniku.

Libor o sobě: skladba Když boty tlačí? To jsou mé vzpomínky na mé dětství, mládí, a ten pocit určitě zažil každý správný tramp. Další písničky Neztrať trať a Nebeský vlak vznikly jako má srdcová záležitost, neboť mé původní povolání je strojvůdce a tudíž vlaky, koleje a čundrování k mému životu odjakživa patří.

Skladby jsou nahrány v ASI STUDIO Frýdek-Místek - Michal Smolan, zde jsem nahrál i své první CD Otec country, které jsem prezentoval na různých festivalech. Většina písniček je ve stylu country a folku.

 

Z webu

Ostravský písničkář, kytarista, zpěvák a skladatel v jedné osobě - to je Libor Žíla. Hraji převážně ve stylu country a folku hlavně své vlastní skladby. Samostatně jako TULÁK vystupuji od roku 2010, nejen po severní Moravě. Doprovázím se sám na kytaru a foukací harmoniku.

V hudebním klubu Bazar jsem v roce 2014 pokřtil své první CD OTEC COUNTRY. Všechny skladby jsou mé vlastní a nesou se v duchu atmosféry divokého západu. Písně Konec v pekle, Otec country, Šibenice, Bude to zlý, Vlčí hody, Návrat ztraceného, již můžete slýchat i v rádiích.

Také jsem zvítězil v autorské soutěži oblastního kola Porty na Slezskoostravském hradě v Ostravě s písní Svět kovbojů a postoupil do semifinále 50. Interporty do Ústí nad Labem.


Více zde: https://tulaklibor.webnode.cz/prolog/ 
https://tulaklibor.webnode.cz