Samotné přípravy probíhaly trochu jinak než obvykle, hlavně kvůli tomu, že od 4. do 8. listopadu neměla téct voda. Jára (Budil) natočil všechny sudy, které máme, obě vany a nádoby, které našel. Obeslala jsem i kapely a diváky, zda by nemohli dovézt vodu v petce…

Nakonec to bylo jedno, protože vodu vypnuli až v neděli večer, takže jsem stačila i nádobí umýt a utřít. Jára na Samhain nachytal ryby, kapry vyudil, z okounů udělal skvostný rybí salát. Kapři se podávali ještě i v přírodní formě.

Moc jsme se na Samhain těšili a opravdu se zase povedl. Tentokrát jsme tu neměli

Naholou 25, protože jeden z muzikantů nemohl, ale zato přijela ze Soběslavi kapela Keltain, ve které píská naše Káťa Čapková z Městské. Program probíhal tak, že vždycky zahrála kapela, pak byla cca 15 minutová přestávka na občerstvení, odskočení nebo zakouření a pokračovalo se dál. Skoro každý z diváků donesl něco dobrého, tak byla tabule opravdu bohatá.

První hrála domácí Městská, vlastně poprvé v nové sestavě v našem Tóin Domhanu, jak se místnost jmenuje. Vystoupení bylo moc hezké, střídali orchestrálky s baladami a moc se jim to povedlo.

Po Městské nastoupila Keltská vinice - Martin Pecka a Jana. Hráli jen orchestrální skladby, ale moc pěkně. Ukázali divákům, jak i ve dvou jde udělat krásnou muziku. Název kapely prý mají zatím pracovní, než najdou nový…

Další kapelkou byly Jolly Busters. Markétka i Kačka zpívaly moc hezky, Markéta jednu píseň tancovala, jednu zpívala a byl to zážitek, protože v klubíku se zhaslo a jen jsme si vychutnávali Markétčin zpěv.

V sedmičlenném Keltainu měly flétnistka i houslistka slušivé šatečky, mezi pěti pány byl Kátin táta, Kátin strejda a tři další chlapíci. Bylo to hrozně milé vystoupení a jsme moc rádi, že jsme je u nás mohli přivítat.

Kapela Rookery ve složení Tomáš Pergler, Veronika Perglerová a Martin Jankovec hrála orchestrálky a bylo vidět, že jsou to páni muzikanti.

Poslední seskupení byl Jauvajs, tentokrát bez houslistky Dity, ale bravurně ji zastoupily Linhartovic holčičky Anča a Lucka na příčnou flétnu a housličky. Zase nás všechny moc potěšili svým vystoupením, jsou to takoví naši mazlíci, bez nich by to nešlo.

Když po konci koncertu většina diváků odešla, židle se daly do kroužku a probíhal session – dobře do půl dvanácté.

Foto: facebook akce