My tři a já. To je název knížky, kterou napsal Jaroslav Samson Lenk. Jeho fanoušci už ji určitě četli, i když knížka už je nějaký čas na světě. Třeba pro vás ale bude novinkou, jak vlastně knížka vznikala…

Samsone, napsal jste knížku jako trilogii, neboť knihu se stejným názvem napsali také vaši kamarádi Slávek Janoušek a Vlasta Redl. Jak všechno vzniklo?

My jsme to zpočátku koncipovali jako knihu jednu. Ten název prý vymyslel Vlasta Redl. Chtěl bych ovšem upozornit, že v mé hlavě. No, a protože je soutěživcem a měl toho napsáno nejvíce, rozhodl se, že vydá první díl sám. Vznikla tedy nová dohoda. Rok poté měla vyjít kniha Slávkova. Ale ten chodí vždycky všude pozdě a nic nemá včas. A tak opozdil následnost knih o další rok. No a já jsem knížku dopsal půl roku po vydání dílu jeho. A také proto, že jsem tím chtěl uvést vše na pravou míru.

Bylo psaní těžké? Jak dlouho jste ji tvořil?

Psalo se mi to poměrně lehce, neboť je to taková humorná literatura faktu. :-) Žádná Vojna a mír. I když, psaní písní mám raději. Dostávají se totiž k adresátům myšlenek nepoměrně rychleji.

Můžeme knihu ještě někde sehnat?

Pochopitelně se sehnat dá, a to v e-shopu na mých stránkách www.samsonlenk.cz nebo ve slušném knihkupectví. Vydalo je všechny tři nakladatelství DARANUS.

Knížka (vlastně všechny tři) měly úspěch. Chystáte se ještě něco napsat?

Píšu regulérní povídkovou knihu. Název zatím neprozradím. Snad jen to, že bude humorná a nezakomplexovaná. No, a když to dobře půjde, bude do roka venku. 

A co se týká hudby, chystáte v nejbližší době nějaké koncerty?

Celé jaro a většina uplynulého léta patřily spíše Hop tropu. No a já jsem v říjnu dohrál tři opravdu velké koncerty k mé šedesátce. Brno, Plzeň i Pražská Lucerna byly vyprodány, a tak jsem zde i představil své nové trojcédéčko SAMSON 60+6. A pak jsem hrál už jen jako host s Petrem Bendem v jeho šňůře vánočních koncertů. No a po Novém roce budeme tak zhruba třikrát za měsíc hrát s Hop tropem, ale opravdu velká šňůra Hop trop čeká až na podzim. A já si občas někde zahraji sám, neboť ´léto budiž pochváleno a písničkaření mne baví´. 

{vembed Y=5ArqsIhsS10}