Milí čtenáři ePortýra, s radostí vám představujeme novou speciální rubriku
"Stopař ePortýru".

Cílem rubriky bude představit cesty našich finalistů a vítězů Porty, ať už zvítězili, nebo získali jinou z mnoha cen na tomto legendárním festivalu, který od roku 1967 nikdy nepřestal fungovat. Vydáme se tedy po stopách umělců, oceněných na festivalu Porta. Zjistíme, jaký vliv na jejich kariéru měl tento festival, jaké příležitosti jim otevřel a kde měli možnost vystoupit po svém ocenění, nebo účasti ve finále Porty. Nejenže se dozvíte, co si odnesli kromě unikátních zážitků a ocenění, ale také jak se vyvíjela jejich cesta v hudbě. S touto rubrikou se setkáte v pravidelných třítýdenních intervalech.

Nezaměříme se se pouze na nedávné laureáty, ale i na ty, kteří zanechali svou stopu v minulosti, včetně vícenásobných vítězů Porty. Chceme vám ukázat, jak úspěch na Portě může ovlivnit hudební cestu kapel a interpretů, takže se podíváme, kam směřovaly kroky oceněných muzikantů a co je čekalo, nebo nečekalo na jejich další hudební cestě. Je Porta odrazovým můstkem? Nebo je to jen soutěž, která nic neovlivní? A nebo je to krásný zážitek, který si pak nesou muzikanti a diváci domů? Určitě se dozvíte zajímavosti z Porty, zajímavosti ze života muzikantů a třeba i to, které partnerské festivaly Porty nabídly vítězům, aby se představili jejich publiku, nebo jaké dárky soutěžící získali od našich partnerů. Doufáme, že si tuto novou rubriku oblíbíte a budete se těšit na zajímavé příběhy finalistů Porty.

První, koho jsme vystopovali, je Monika Sonk. Tato zpěvačka s multiinstrumentálními dovednostmi a velkou škálou jiných schopností nám poskytla nádherný rozhovor, který je již připravený a brzy ho zde naleznete.
Následovat bude Marie Tilšarová & KDO JSME MY, vítězka Porty Řevnice 2023. Určitě se můžete těšit na exkluzivní rozhovor, ve kterém se dozvíte více o tom, jaké to bylo vyhrát toto prestižní ocenění. Postupně se zde setkáme také např. s Kateřinou Syrnou, které patřilo 2. místo ve finále Porty 2023 v Řevnicích, nebo s The Folks, vítězem pražského kola, ze kterého postoupili do finále Porty v Řevnicích a odnesli si z finálového pódia 3. místo a také získali cenu Country rádia a cenu publika.

Stopař ePortýra by nebyl dobrým stopařem, kdyby nechal bez povšimnutí Láďu Koťátka Niklíčka - Balkónovej tramping, letošního držitele Autorské Porty. A těšit se můžete také na rozhovor s Red & White, držitele Ceny ČRO Region, nebo s My2 oceněnými Svazem autorů a interpretů.
Tato série tady bude plná exkluzivních rozhovorů, vzpomínek, pohledů do zákulisí a mnoho dalšího! Těšit se můžete na zpovědi těchto talentovaných umělců a možná i na několik překvapení. Budeme vás provázet hudební scénou, kterou možná znáte, ale kterou vám představíme z úplně nové perspektivy.

Takže zůstaňte naladěni a těšte se na první díly série Stopař ePortýra, který přijde brzy!
Stopař Roman Roček