Kofe@VlnaDnes vám přinášíme rozhovor s Martinem Neumannem alias Kofem a Lubomírem Vaňkem alias Vlnem.

Jaké jsou vaše bezprostřední pocity po dvou druhých místech a jako čerství vítězové divácké kategorie?
Vlno: Jsme překvapení. Úžasný. My jsme s sebou měli tak 20 kamarádů, takže těch 73 hlasů je velké překvapení. Děkujeme mockrát divákům.
Kofe: Těší nás. Nečekali jsme to.

Jedete do Řevnic a Ústí? Kam dřív?
Vlno: Ano. Musíme se podívat na termíny, zda máme vůbec čas, jestli nás pustí z práce. Dřív je Ústí. Uvidíme, jak uspějeme tam. Jestli tam dojedeme, je to celkem daleko.

Jak se ostravská kapela ocitla na Východočeské Portě?
Vlno: Máme tady pár známých, kteří nás zvali, ať přijedeme, že to tady má celkem slušnou úroveň, což jsme se sami o tom přesvědčili. Bylo to tu výborný.

Za rok vás tu tedy uvidíme zase?
Vlno: Příští rok už asi ne (smích). My jsme po dvou letech vlezli do soutěže a přijeli jsme především kvůli těm dvaceti přátelům. Hlavně jsme si po delší době dobře zahráli. Je to výborná akce tahle Folková noc, která je spojená s Portou. Takže jsme toho využili a zahráli si.
Kofe: My jsme zažili už spoustu soutěží, některé jsme vyhráli, někde jsme skončili druzí. Ještě jako I.C.Q. jsme se oficiálně zúčastnili v roce 2008  programu ZAHRADY 2008, v roce 2009 jsme  postoupili do prestižní souteže o KRTKA atd.

Kde bereš inspiraci na písničky?
Kofe: To takhle nejde jednoznačně říct. Buď to přijde, nebo ne. Většinou je dlouho nějaká muzika udělaná a člověk se prostě donutí si sednou a zamyslet se nad melodií a dotvoří k ní text. Pak se na tom pracuje, škrtá, až vyjde něco smysluplného.

S vítězi oblastního kola Porty v Pardubicích  rozmlouvala Pavla Hartmanová - FOLK ŽIJE!

Fota Ivan Krejza
– Kofe@Vlna –  1. Místo Divácké porty - 2. Místo autorské a Interpretační porty