Kristína Nídlová

Jedna z nejvýraznějších talentovaných autorských zpěvaček nastupující generace na české scéně posledních let. To napsalo o Kristíně Nídlové Country rádio.

K dnešnímu dni má v repertoáru bezmála 50 vlastních písní, které si i sama otextovala. Navzdory všem komerčním soutěžím se vydává vlastní cestou a odmalička si užívá každou příležitost kontaktu s věrnými posluchači.

V pěveckých soutěžích se dokázala prosadit i v těžké konkurenci studentů konzervatoří. Namátkou můžeme zmínit vítězství v interpretační i autorské dětské Portě na celostátní úrovni v r. 2012. Zvítězila i v roce 2013 a v r. 2014 obsadila druhé místo. V roce 2012 si připsala i prvenství v jihočeské Portě mezi dospělými, jako nejmladší účastník. To jí vyneslo postup do mezinárodního kola v Ústí nad Labem.

Její první a zároveň autorské CD vzniklo před rokem za přispění několika profesionálních muzikantů, které budete znát z koncertů známých folkových uskupení. Křest jejího alba se uskutečnil v Protivíně a kmotrem nebyl nikdo jiný, než její nejoblíbenější skupina Nezmaři.

Obvykle vystupuje sama s kytarou. Mezi nezapomenutelné zážitky sama Kristína řadí vystoupení s orchestrem Jihočeského divadla v Českých Budějovicích, kde zazněla píseň Someone like you, populární zpěvačky Adele Laurie Blue Adkins.

Nejen hudba je jejím koníčkem. Kristína je například i členkou hasičského družstva SDH Krč a nadšeným hokejovým fanouškem.

V soutěži Talent Country radia ze 70 kapel a jednotlivců skončila na 3 mistě.

Kristína NídlováKristína Nídlová