Kapela Zrní vydá po prázdninách nové albumPřípravy k vydání čtvrté řadové desky kapely ZRNÍ vrcholí. Album se bude jmenovat Následuj kojota a na pultech se objeví již v září.

„Kojot je na desce průvodcem. Významný zvíře mnoha indiánskej mýtů, šibalskej a prolhanej tvůrce vesmíru. Vede tě,“ říká o názvu desky zpěvák Honza Unger.

Kapela se opět spojila s producentem Ondřejem Ježkem ze studia Jámor, se kterým natočila úspěšné album Soundtrack ke konci světa (2012). „Zvukově, nástrojově, aranžérsky je deska bohatší a hravější než ta minulá, víc na ní experimentujeme,“ představuje nahrávku Honza Unger. Vizuální stránky alba se tentokrát zhostil výtvarník Aleš Fulín.

Album si kapela vydává sama ve spolupráci s APPLAUSE booking. O distribuci se postará opět vydavatelství SUPRAPHON. K vydání alba se na podzim chystá koncertní turné po tuzemských a slovenských klubech.

Tři řadová alba, vyprodané kluby, nadšené ohlasy z festivalů a cena Anděl za Objev roku 2012 - to je ZRNÍ, něžný artbrut, kladenskej uhelnej zen. V kapele, která si tvoří svůj osobitý svět bez ohledu na trendy, působí pět hudebníků: Jan Unger (zpěv, kytara, flétna), Jan Juklík (kytara, zpěv), Jan Fišer (housle, zpěv), Jan Caithaml (baskytara, zpěv), Ondřej Slavík (bicí, akordeon, beatbox, zpěv).


Zdroj, foto: Supraphon