Finalisté festivalu Porta 2014 - PaapaaProjekt Paapaa vznikl na podzim roku 2006. Původně byl zamýšlen jako společný studiový projekt Jiřího Zemana a Martina Šímy. Zpočátku šlo o víceméně kabaretní program s choreografií a dozpívávané halfplaybacky.

V tandemu tato dvojice nahrávala a koncertovala až do února 2010, kdy se  cesty obou muzikantů rozešly a Paapaa se tak proměnilo v autorský projekt Jiřího Zemana. V původním dada-kabaretním programu se začaly objevovat písně hrané pouze akusticky. Od dubna 2011 je Paapaa definitivně sólovým projektem Jiřího Zemana, ve kterém se doprovází sám na kytaru, klávesy či ukulele.

Repertoár je složen jednak z písniček autorských, (J.Zeman) z autorských textových koláží z textů českých hvězd pop a folk nebe s původní hudbou(J.Z), ale i z osobitých transkripcí známých hitů napříč hudebním světem.

Dramaturgická a žánrová výstavba repertoáru se řídí heslem cokoliv jakkoliv, může se tedy stát, že někteří posluchači o iluze přijdou, jiní je získají, anebo obojí. Jde tedy zčásti o dadadaistické nebo i nonsensové hříčky textové i hudební, ale i o standardní folkpopík. Turbofolk je pak tím nejvýstižnějším vyjádřením prezentované hudební činnosti.