Finalisté festivalu Porta 2014 - LoukaBandJak dlouho spolu? Hrajeme spolu přibližně dva roky, ovšem muzice se každý z nás věnuje už pár desítek let.
Žánr? Folkrock. Písničky z autorské dílny prvních tří členů, kdy naprostou většinu napsal Slávek, většinou kladou důraz na sdělení v textu a melodii - tolik folková složka.

Hudebně, aranžérsky, se na výsledném zvuku podílí hudební cítění celé party, které sahá od folku a worldmusic přes rock, blues až k jazzu. A všechny tyhle vlivy lze v naší hudbě najít - folkrock je pro to přijatelná zkratka.

Odkud jsme? Každý trochu odjinud - HeleN a Tonda z Prahy, Slávek z Loděnice (ovšem odpověděl takto: Souhvězdí Orion - čistokrevný IFO - identifikovatelný letící objekt - na několik zlomečků času v České kotlině) a Lubor z Chotěšova na jižním Plzeňsku. Říkáme, že naše kapela leží podél D5 :-).

Individuálních úspěchů (i čestných proher :-) ) za sebou má každý z nás řadu, nicméně tady jde o kapelu. Hlavním úspěchem je, že zatím každý koncert přinesl našim posluchačům intenzivní zážitek z hudby, sdílení radosti z hraní a že publikum zatím vždy odcházelo nadšené - to je pro nás velký motor pro další cestu. No a zásadním "zaznamenaným" úspěchem je pak pro nás první místo v letošním Podbrdském oblastním  finále v Hořovicích, to byl velký zážitek!

Co nám hraní dává a na co ve své tvorbě sázíme?
Helen: radost
Slávek: - meditaci, modlitbu, komunikaci, souznění; na upřímnost projevu a výpovědi, plné nasazení …...
Lubor: Moje odpověď je přesným součtem předchozích dvou...
Tonda: smysl života, dobrou náladu

Naše zájmy?
Helen: housle
Slávek: Thai Chi, Indiáni, Techniky osobního rozvoje, Cestování a hledání možností vývoje lidské společnosti
Lubor:  hudba, film, sport, tvořivá fyzická práce a řemesla, letadla a lítání, historie...
Tonda: hudba a film 60. - 70. let

Obsazení:
HeleN  (Helena Kuglerová)...............housle, zpěv
Bo  (Slávek Šup)...............................kytara, foukací harmonika, zpěv
Lu (Lubor Šimek)..............................bezpražcová baskytara, zpěv
To (Tonda Hlávka)............................buben djembe