Jan „ombre“ BlahynkaJmenuji se Jan „ombre“ Blahynka , je mi 26 a pocházím z krásné vinařské obce moravského Slovácka, z Blatnice pod Svatým Antonínkem. Díky mým hudebně cítícím rodičům jsem se poprvé na pódiových prknech ukázal v osmi letech, a to v doprovodu své mámy a bráchy, pod názvem Duo Bráchové.

Od mala jsem se hudebně orientoval k folku,folk-rocku a folk-bluesu (tento zmíněný žánr jsem začal upřednostňovat po mém patnáctém roku věku, nejenom kvůli změně hlasových možností J ale i kvuli tomu že jsem k patnáctým narozeninám dostal od rodičů svou první kytaru, na kterou jsem se začal učit jako samouk).

Prošel jsem řadou hudebních soutěží, buďto sám a nebo jako člen kapel: 3+1 zn Levně, W rámci možností, duo HoPe, Bylo nás pět, atd… mimo jiné se věnuji i hře na perkuse.(djembe, conga, bonga, cajon, dharbuka)

Z úspěchů si nejvíc cením: 1. místo festival Brána 1999, Folkový kvítek 2006, 4. místo v soutěži Czechtalent-Zlín 2011, autorská ocenění na dětské Portě, a v neposlední řadě trojnásobný postup na Portu do Ústí nad Labem, také letošní vítězství na oblastním kole, jak v interpretační, tak v autorské soutěži.

V roce 2011 jsem vydal své první album s názvem: „Diagnóza: smutný optimista“ s dvanácti autorskými skladbami v doprovodu skvělých muzikantů a přátel.

Jsem náturou chodec, takže volný čas vyplňuju mezi přítelkyni a túrami po krajích českých. Živím se jako sommellier-degustátor vína a mezi mé záliby patří mimo víno taky čaje, káva, doutníky. Sport a samozřejmě HUDBA. Můj muzikantský vzor je Zuzana Navarová…

Jan „ombre“ Blahynka