Pavel Bobek - Půlstoletí na pódiuPavel Bobek - Půlstoletí na pódiu, Jaroslav Kříženecký
Monografie věnovaná významné osobnosti naší populární hudby. Po pět desetiletí přináší Pavel Bobek písně všem, kteří chtějí naslouchat, vypravuje velké příběhy, při jejichž výběru se řídí osobním vytříbeným vkusem, a ve spolupráci s našimi předními textaři obohacuje u nás nejrozšířenější hudební žánr o to nejlepší z amerického rock´n´rollu a country.

Pečlivost i cit pro kvalitu je vlastní též autorovi knihy, doplněné množstvím dokumentárních fotografií a texty písní.

Autorizovaná biografie věnovaná významné osobnosti naší populární hudby.
Celých pět desetiletí přinášel Pavel Bobek písně všem, kteří chtějí naslouchat, a ve spolupráci s předními českými textaři obohacoval naši populární hudbu o to nejlepší z amerického rock´n´rollu a country. Na pódiu upoutával opravdovostí hlasového projevu a přesným slovním vyjádřením, nepodbel se laciným gestem nebo efektním kostýmem, neslevoval z kvality. Neměnil názor ani postoj, nepodrobil se totalitě, neovládl ho populismus. U posluchačů bez rozdílu věku měl vždy spontánní nadšenou odezvu.

Autorsky pečlivá kniha je zároveň kvalitním příspěvkem k historii populární hudby u nás, věnuje se začátkům rock ´n´rollu, zaznamenává i kulturní a společenský vliv divadla Semafor, jehož byl Pavel Bobek výraznou osobností.

Střídmé dokumentární pojetí poskytuje řadu informací z umělcova profesního, občanského i soukromého života. Kniha je doplněna množstvím dokumentárních fotografií, texty jedenaosmdesáti písní, seznamem nahrávek a výčtem další umělcovy profesní činnosti.
 
Nakladatel: XYZ
Distribuce: DISTRI.CZ, knižní logistická a distribuční síť provozovaná společností Albatros Media a.s.

Zdroj, foto: XYZ