NebeztebeZ jihomoravského kola postoupila do finále kapela Nebeztebe. Tady o ní máte pár slov…
Nebeztebe jsou prostě energie. Hrajeme small-beat. Nebo ethno-beat. Nebo acoustic-beat. Nebo co.

Písně mají překvapivě písňovou formu a cosi (pro autora asi dost zásadního) vypráví. Místy za použití více jazyků. Ehm. Hudebně se kolem textu ovšem dějí věci různé až progresivní, ale nejsme žádnej velkej úlet.
Poezie (šeptaná i vyřvaná pouličním křikem nalezence) obklopená šmrncovní melodikou ze řetězu utržené popové kočeny (probouzená nylonem okouzleným fussion kytaristou), usazená do jasných beatů rockerova cajonu (podtržená melodikou sympaťáka, co drží s basou basu), unikající do teskných riffů mandolíny sněžného muže. Tak to by stačilo.

Koncerty… Koncertili jsme místy jak o život, teď spíš makáme na zvýšení výkonu repertoáru. Chápete, novej operační systém a grafická karta, zvukovka taky, novej monitor, bedýnky. Klávesnice zatím fachčí, i když ji někdo polil Myslivcem z oblastního kola Porty v Brně. Zkrátka UPGRADE.

Repertoár je autorský, textově i hudebně víceméně pana ředitele. Aranže si všechny sličné asistentky a provozní zástupci nástrojů dělají sami. A pan ředitel do toho kecá, hodně to nahrává a pak je ničí tím, že chce, aby to zahráli znovu stejně. Pokud si to zvládne znovu poslechnout. I když poslední dobou to v naší továrně na zhudebněné sny vypadá trochu diskusně až drze komunisticky, ale všem jde o světlé zítřky.

Sestava kapely se od prvního koncertu v lednu 2008 plynule a melodramaticky mění. Osm lidu za námi, ale furtum furt líp a líp. Kdo zůstává, je frontman a ředitel Štěpán Hulc a reprogresivní mandolinista Yetty.

Aktuální členové kapely:
Ředitelna (Štěpán Hulc) – zpěv, šepot a řev, španělská kytara
Dzonnyho folková krávovna (Lenka Koprajdová) - zpěv a vokály
Yetty (Honza Vrtěna) - mandolína, mandoletto
Zdeněk Jakub - basová kytara
JB (Pepa Schmied) - Drums & percussion, Stompbox


Kontakt: www.nebeztebe.cz, www.bandzone.cz/nebeztebe