Xindl XVelké plány má Xindl X pro letošní rok. Plánuje sérii koncertů, novou desku, divadelní turné a spoustu dalších věcí! Je i nominován na divadelní Cenu Alfréda Radoka.

Ondřej Ládek, anebo chcete-li Xindl X, má na letošní rok spoustu plánů. A vypadá to, že se mu všechny splní, alespoň pro to dělá maximum. Na jaře pojede se svojí kapelou sérii koncertů převážně na Moravě, v květnu by měl být znám nový singl z právě dokončované desky s názvem Láska (vyjde přelom srpna a září), na řadu přijde samozřejmě letní hraní nejen na vybraných festivalech (Hrady, Votvírák, Open Air a další).

Podzim pak bude ve znamení divadelního koncertního turné.

Již za pár dní se Xindl X zúčastní natáčení nového videoklipu Elita skupiny Eddie Stoilow, k níž napsal text a kde i zpívá.

V sobotu 25. února se Ondřej spolu s Daliborem Cidlinským jr. dozvědí, zdali promění nominaci na divadelní Cenu Alfréda Radoka za hudbu k představení Vinohradského divadla Cyrano! Cyrano! Cyrano!

Polovina března – čtvrtek 15.3. – pro Ondřeje znamená start jarní série koncertů (začíná se v Šumperku), ale i den premiéry Divadla Letí a jeho představení Plantáž s podtitulem Muzikál ve větším než malém množství, v němž zazní hudba Tomáše Poláka (MIG 21) otextovaná právě Xindlem X.

„V květnu přijde na řadu singl z nové desky Láska, která by měla vyjít na přelomu srpna a září“ říká Ondřej a dodává: „Deska bude mít nečekaně nexindlovský název Láska. Většina textů je totiž o touze po lásce a o touze po úspěchu a o tom, jak v dnešní společnosti spolu tyhle touhy kolidují. Ale to je ještě daleko. V tuhle chvíli se nedočkavě těšíme na hraní pro naše fanoušky během března a dubna.“

Předprodej vstupenek v jednotlivých místech již zahájen.

Termíny a místa jarní série koncertů 2012:

15.3.2012            Šumperk, H-Klub

16.3.2012            Opava, Art Klub

17.3.2012            Ostrava, Barrák

21.3.2012            Brno, Fléda

30.3.2012            Mariánské Lázně, Na rampě

12.4.2012            Olomouc, U-Klub

13.4.2012            Krnov, Kofola Club

14.4.2012            Zlín, Klub Golem

27.4.2012            Rožnov pod Radhoštěm, Společenský dům

28.4.2012            Prostějov, Apollo 13



Členové skupiny Xindla X jsou:

Ondřej Ládek - Xindl X

Dalibor Cidlinský Jr. - klávesy, banjo, kytara, produkce a hudební režie všech nahrávek

Jan Cidlinský - baskytara

David Landštof – bicí, perkuse

Josef Štěpánek - kytary



Zdroj informací: http://www.turner.cz/