Jedním z partnerů Porty 2024 je Nadační fond XPASS, jehož posláním je šířit osvětu o prevenci a řešení sexuálního násilí v rámci projektu XPASS. Nadační fond doporučuje používat mobilní aplikaci XPASS, která v sobě koncentruje odborné informace a důležité kontakty, ale také zábavné funkce pro podporu romantických vztahů.

Stejně jako loni i letos budou vylosováni účastníci Porty, kteří mají staženou aplikaci XPASS a bude jim proplaceno vstupné! 

A co pro to můžete udělat? Je potřeba mít staženou aplikaci XPASS, což je zdarma, zakoupenou vstupenku a hlavně přítomnost na večerním programu PORTA 2024. Pro zajímavost: během loňské PORTY proběhlo skrze aplikaci XPASS 232 souhlasů! 

Co je XPASS?

Mobilní aplikace XPASS je jedinečným nástrojem šíření prevence nechtěných situací a současně podpory bezpečných vztahů. V mapě pomoci je možné rychle najít nejbližší pomoc právníků, psychologů a krizových center. 

A jak říká zakladatelka nadačního fondu XPASS Alena Sadílková: Láska a vášeň končí tam, kde začíná jakákoliv forma násilí.

Více najdete na www.xpass.eu.

 Xpass s. r. o.