„MÁM sE rád“ - mikrofony pro vítěze Porty

Jedním z tradičních partnerů a mecenášů, kteří opět věnovali hodnotné dary pro výherce naší portovní soutěže, je firma sE Electronics v zastoupení firmou Audiopro. I tentokrát získají tři z finalistů skvělé mikrofony sE a tak se sluší za ně firmě Audiopro poděkovat. Tady je několik vět o mikrofonech o nichž mnozí muzikanti lakonicky prohlašují: „MÁM sE rád“

Mikrofony značky sE si léta pochvalovali v mnoha nahrávacích studiích (firma byla založena před sedmnácti lety), ale skutečný průlom v renomé značky znamenalo uvedení zpěvavých mikrofonů sE V7 a posléze i jejich nástrojových kamarádů sE V7x a kompaktních sE V BEAT. Odhalením kondenzátorových tužek sE8 (později vysoce oceňovaných) už jen potvrdilo, že to firma sE Electronics se vstupem do koncertního světa myslí opravdu vážně. Kdybychom měli jmenovat všechny umělce, kteří si mikrofony sE oblíbili, asi bychom kvůli tomu museli vydat zvláštní číslo Portýra (to si ostatně přečtěte na www.sEelectronics.com sami - začít můžete třeba country legendou Kennym Chesneyem). Snad postačí, když řekneme, že značka sE si za svoji krátkou historii získala kromě mnoha odborných ocenění především důvěru mezi světovou i tuzemskou hudební špičkou, a to už mluví samo za sebe.

O zpěvavých mikrofonech sE V7

Podobně jako u většiny konkurentů, také u sE Electronics najdete mikrofony určené pro snímání zpěvu při živém vystoupení. Na rozdíl od jiných firem, které léta sází na bezmála padesát let starou konstrukci mikrofonní vložky, u sE se vydali cestou vývoje vlastní vložky. Nové mikrofony sE V7, a také kompaktní sE V BEAT tak mají užší směrovost kvůli zpětné vazbě, akusticky korigovaný proximity efekt a lepší schopnost snášet akustický tlak. Tuto nově vyvinutou vložku spolu s patentovaným odpružením a s nově navrženou elektronikou zasadili do kovové rukojeti (ta je potažena speciálním lakem nejen kvůli lepšímu úchopu, ale také kvůli zamezení vlastním rezonancím rukojeti). Výsledek v podobě mikrofonu sE V7 předčil očekávání nejen svých tvůrců, ale zejména většiny uživatelů. Hledáte-li kvalitní dynamický mikrofon pro svá vystoupení za přiměřenou cenu rozhodně si běžte zpěvové mikrofony sE Electronics vyzkoušet (začít můžete na www.audiopro.cz , nebo ve svém místním muzikantském obchůdku). Pro expresívní zpěváky se populární vložka mikrofonu sE V7 (jmenuje se DMC1) osazuje také do „hlavy“ V7 MC1, určené pro bezdrátové vysílače, kompatibilní s bezdráty značek Shure nebo Sennheiser. Nejen Justin Timberlake jako na přiloženém videu (viz QR kód), ale například také Alfík, nebo skupina Kryštof (a samozřejmě spousta dalších umělců), si tak můžou srozumitelnost a barvu mikrofonů sE V7 užít i v bezdrátovém provedení.

https://www.audiopro.cz/se-electronics/mikrofony-pro-ozvuceni/

Krátce o nástrojovém a podcastovém mikrofonu Dynacaster DCM3

Jakkoliv je Dynacaster DCM3 zkonstuovaný jako univerzální mikrofon pro podcasty, uplatní se i ve světě hudby. Příkladem za všechny budiž jeho starší bratr, Dynacaster DCM8, který už několik let dobře slouží Jarretu jako mikrofon pro snímání kytarového aparátu a Michal Kadlec si jej nemůže vynachválit. Mladší verze DCM3 sice není vybavená interním FET předzesilovačem ani vestavěnýmmi filtry jako zmiňovaný dospělák, srdce (totiž mikrofonní vložku sE DMC v kardioidní verzi, která je na každém mikrofonu to nejdůležitější) má ale stejné. Velmi dobře se tak hodí nejen pro snímání kytary, ale také pro další akustické hudební nástroje jako jsou perkuse, banjo, dobro, zlo (tamburína), nebo držky (myslím akordeon, děvčata). Jako účinná ochrana proti retnicím tentokrát slouží kombinovaný 2-vrstvý (kovový/pěnový) popfiltr a pokud ani to nestačí je součástí balení externí windschutz. Tato verze mikrofonu Dynacaster je pasivní, tedy bez integrovaného předzesilovače (případně lze dokoupit sE Dynamite se zesílením 25dB) a tedy nepotřebuje ani phantomové napájení.

 

Muzikantský DI BOX Tiger DM3

Konečně vychytávka pro muzikanty, která by měla být v každém nástrojovém futrálu (nebojte, vejde sE). Roztomilý DM3 TIGER (tygr) je aktivní inline DI-BOX s vysokoimpedančním nástrojovým/linkovým vstupem Ultra-HiZ a kompaktním designem, díky čemuž jej můžete mít vždy po ruce. Je postavený na osvědčené technologii sE DYNAMITE a díky moderním součástkám si kvalitou nezadá s vyhlášenými aktivními DI boxy světových výrobců (dle zkušeností uživatelů je spíše převyšuje).

Do jeho Ultra-HiZ vstupu můžete připojit od piezzo snímače přes kytarové cívkové snímače až po linkový výstup z komba, notebooku, či dokonce ze zesilovače - se vším si poradí (fakt, nebojte, se zapnutým útlumem na vstupu snese až 10kW). Vstupní velký jack 1⁄4" zapojením TRS (ano, symetrický) je vybaven pojistkou proti vytržení, takže DM3 můžete nechat klidně bez obav viset třeba i na nástrojovém kabelu.

Výstup XLR (nebo chcete-li CANNON) je osazený vyrovnávacím zesilovačem pracujícím v třídě A, a tak při velmi nízkém šumu zachovává charakter zvuku nástroje se všemi detaily nástroje. Od bolestí hlavy způsobených bručivými zemními smyčkami či VF rušením (mobily, bzukoty) pak DM3 dokáže pomoci pomocí přelomové konstrukce odzemňovacího obvodu s kouzelným nastavením „on +“.

Tento průlomový kompaktní DI box z dílny rakouských konstruktérů sE Electronics lze snadno umístit na stativ, do kapsy, nebo s pomocí spojky vytvořit ze dvou kousků stereofonní DI box například pro klávesy. sE DM3 je prostě boží vychytávka!

 

Jsme každopádně rádi, že naše mikrofony značky sE mohou být, samozřejmě vedle vašeho potlesku, poděkováním a zaslouženou odměnou oceněným soutěžícím Porty 2023. Blahopřejeme.

Za firmu Audiopro s.r.o. mikrofonní guru Jan R. Šafařík

 

 

O firmě Audiopro s.r.o.

Společnost Audiopro působí na českém trhu od roku 2002 a je dodavatelem více než padesáti značek profesionální audiovizuální techniky, videokonferencí, ale i komunikačních a monitorovacích řešení pro bezpečnostní složky či sportovní kluby. Ať už se jedná o komerční nebo rezidenční sféru, dorozumívání ve výrobních provozech či ve sportu, útvary státní správy, nebo bezpečnostní a záchranné složky, společnost Audiopro se vždy snaží najít adekvátní řešení požadavků svých zákazníků. Součástí společnosti Audiopro je samozřejmě také vlastní autorizovaný servis pro opravy všech zastupovaných značek samozřejmě s podporou všech zastupovaných zahraničních výrobců. Více na www.AUDIOPRO.CZ .