Na Portě natáčela nejen Česká televize, ale i TV DOBNET ze sousedních Dobřichovic. Můžete si poslechnout, co prozradil Wabi Daněk a Jiří Vondráček, a zavzpomínat, jaká byla na festivalu skvělá atmosféra.

Napsali o Portě:

Nejstarší hudební festival v České republice se poslední červnový víkend již podeváté konal v Lesním divadle v Řevnicích. Festival folku, trampské a bluegrass hudby přitom oslavil již padesátý ročník od svého založení.

Na pódiu pod širým nebem se vystřídalo osmnáct soutěžících, z nichž odborná porota vybrala vítěze, a také třicet hostů, kteří v minulosti festival Porta vyhráli, mezi nimi třeba Žalman a spol., Robert Křesťan, Kamelot nebo Spirituál kvintet.

Sošku Porty si nakonec odnesla kapela Rendez-fou, druhé místo za svůj výkon získala skupina Michal Willie Sedláček a třetí skončil Disneyband. Předávaly se i další ceny, například Cena Country radia nebo Cena Českého rozhlasu. A došlo i na předání Zlatých Port za přínos žánru (folk a country), které dostali Jaroslav Samson Lenk, Nezmaři a Sandy Nosek z ČRo Olomouc.

Lesní divadlo bylo po celé tři dny plné diváků, ty neodradil ani sobotní večerní liják. Na oslavu jubilejní Porty se každý den krájel dort, v pátek se křtilo cédéčko Porta 50 a diváci se výborně bavili. Někteří zpívali u kytar až do ranních hodin.

Dobnet TV přináší ohlédnutí za festivalem, v němž jsme si povídali s Jiřím Vondráčkem, spoluorganizátorem, a hudebníkem Wabi Daňkem.

Zdroj: www.idobnet.cz

{vembed Y=9y2egJW3Ims}

TV DOBNET