Letošní Severomoravské oblastní kolo proběhlo 15.4.2023 v Areálu zdraví ve Velkých Losinách za laskavé spoluúčasti Obce Velké Losiny.

Nová, ještě ne zcela zažitá, lokalita, kterou jsme před dvěma lety vybrali, se nám i letos osvědčila a diváci si mohli užít krásné odpoledne plné kvalitní hudby, k níž se  průvodního slova ujal velmi laskavě Josef Mlok Grim a za což mu patří  hluboké díky.
Mistrem zvuku byl i letos pan Jiří Sadil, který je na našem oblastním kole již lety osvědčený a celé organizace našeho kola se ujal tým členů České tábornické unie-VR Jesenické oblasti ze Šumperka.
Pětičlenná porota ve složení Romana Krestýnová, Miroslav Novotný, Aleš Musil, Karel Soukop, Jan Dubský, neměla lehký úkol, ale nakonec ze všech přítomných přihlášených hudebních těles musela zvolit vítěze a ani diváci nepřišli zkrátka a mohli si svého favorita zvolit a ocenit. 
 
V letošním roce se přihlásilo do našeho oblastního kola 14 soutěžících, jeden se nedostavil, jelikož nemoc si nevybírá, kdy přijít a z 13 soutěžících hudebních těles vybrala a ocenila porota následovně:
 
1. místo - Red and white 
2. místo - Dřevo a struny
3. místo - Jazz za bukem
 
Cena poroty za interpretační souhru - Simona Kičmerová
Cena poroty Za využití vtipu v textu - Alfasrnec
Cena poroty za smělou interpretaci - Šimon Možný
Cena v autorské soutěži - Jamtour - píseň 50tka
Cena diváka - Šimon Možný
 
 
 
Celé odpoledne nám tak až do večerních hodin zněly v uších tóny nejrůznějších písní, které nám ještě výherci obohatili o několik kousků z jejich repertoáru a jelikož všechno jednou končí, i naše oblastní kolo bylo u konce. 
Chvíle příjemného posezení a muzicírování s porotci a některými účastníky, zakončila krásný den a nám nezbývá, než držet pěsti výhercům v dalším kole a doufáme, že se zase příští rok uvidíme při dalším oblastním kole nejen s nimi, ale i s novými kapelami a jednotlivci, kteří nám dělají svět o tolik krásnější.
 
Za realizační tým
Jana Jančíková